ОВА: ситуація в регіонах України станом на 7 січня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Минулої доби російська армія здійснила обстріли семи областей України.

Про це йдеться в огляді обласних військових адміністрацій про ситуацію в регіонах України станом на 9:00 7 січня.

У Сумській області за минулу добу прилетіло два артилерійських снаряди по Шалигінській громаді. Без наслідків.

У Запорізькій області за минулу добу ворог обстріляв цивільну інфраструктуру у районі населених пунктів Гуляйполе, Плавні, Кам'янське, Степове, Павлівка, Дорожнянка, Щербаки, Полтавка, Новоандріївка, Ольгівське, Малинівка, Лугівське, Цвіткове, Залізничне, Малі Щербаки, Степногірськ. Надійшло 13 повідомлень про руйнування будинків (квартир) громадян та об’єктів інфраструктури в результаті обстрілів РФ.

У Харківській області минулої доби росіяни обстрілювали Куп'янськ та Вовчанськ, селище Дворічна, села Красне, Стрілеча, Зарічне, Кислівка, Котлярівка та інші прикордонні населені пункти Куп'янського, Чугуївського та Харківського районів області. Внаслідок обстрілів пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди. Обійшлося без жертв та постраждалих.

У Луганській області під час оголошеного росіянами так званого “різдвяного перемир’я” самі ж росіяни пішли в атаку в районах Стельмахівки, Макіївки, Діброви і Білогорівки. На Куп’янському та Лиманському напрямках ворог обстріляв Стельмахівку, Макіївку, Площанку і Діброву.

У Донецькій області протягом ночі – активні обстріли лінії оборони навколо Авдіївки. Інформація щодо поранених цивільних уточнюється. Також вночі – обстріли позицій та околиць Торецької та Мар'їнської громад з важкого озброєння і стрілецької зброї. Ситуація напружена, але контрольована.

Минулої доби – обстріл Курахового та села Острівське Курахівської громади. У Кураховому два прямі влучання у дві багатоповерхівки, інфекційне відділення Курахівської лікарні (на лікуванні там знаходився 21 пацієнт; поранена працівниця лікарні), частково пошкоджено навколишні багатоповерхівки і шість приватних будинків.

В Острівському пошкоджені приватні будинки, гаражі, приватні авто. Протягом доби – поодинокі обстріли сел Роздолівка, Парасковіївка Соледарської громади.

Масовані обстріли Бахмута – надійшла інформація про те, що пошкоджено п'ять приватних будинків, поранення отримали п'ять цивільних (у тому числі один волонтер), загинуло двоє людей – житель Бахмута та житель селища Красна гора. Вчора вдень – обстріл села Предтечине. Пошкоджені приватні будинки, поранено жінку.

Як повідомили у поліції Донецької області, п’ять ракет С-300 ворог спрямував по Краматорську. Руйнувань зазнали 15 приватних будинків та приміщення підприємства. Інформація про постраждалих не надходила.

У Миколаївській області вчора ворог завдавав артилерійських ударів по акваторії Очаківської громади. Постраждалих немає.

У Херсонській області ворог продовжує обстріли вздовж правого берега річки Дніпро, зокрема уражено цивільну інфраструктуру населених пунктів Чорнобаївка, Берислав, Золота Балка, Антонівка та Херсон.

З артилерії вчора ворог вдарив по пожежній частині у Херсоні. Один рятувальник загинув, ще четверо дістали поранення. Їх госпіталізували до лікарні, медики надають необхідну допомогу. Також росіяни атакували й житловий будинок, що поруч з пожежною частиною.

На фото: 6 січня 2023 року окупаційні війська рф здійснили чергові артилерійські обстріли м. Бахмут та Бахмутського району. Внаслідок потужних мінометних атак по житлових кварталах загинули 66-річний чоловік та 61-річна жінка. Ще тринадцятеро людей отримали мінно-вибухові травми та осколкові поранення. Зазнали пошкоджень та руйнувань приватні домоволодіння, багатоквартирні будинки та інші об’єкти.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю в Україні короткочасні дощі, на півдні до +28°С
19:08
Міністр-кримінальник Сольський подав заяву про відставку
18:03
Автівки на потреби армії: який транспорт можуть забрати
16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]