ОВА: ситуація в регіонах України станом на 8.00 16 серпня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Російські війська в ніч на 16 серпня вдарили ракетами по Краматорську та Кураховому, обстріляли Костянтинівку та Слов'янськ у Донецькій області, а в Херсонській області ведуть бої на деокупованих територіях, намагаючись зберегти позиції.

Про це свідчить зведена інформація голів областей про ситуацію в регіонах станом на 08:00 вівторка 16 серпня.

Херсонщина: окупанти намагаються утримувати свої позиції та ведуть бої на вже деокупованих територіях. 

Стабільно важка сиутація у громадах Каховського та Бериславського районів. Щодня через бойові дії населені пункти цих та сусідніх районів обстрілюються з різного виду зброї, внаслідок цього села на межі знищення, є поранені люди, масово горять ліси та поля. Лише за останній тиждень рятувальники зафіксували 65 пожеж.

Велика територія області залишається замінованою.

На Донеччині зранку стався обстріл промислової зони Костянтинівки. Без жертв. 

Опівночі – обстріл Слов'янська, зруйновано кілька приватних житлових будинків. 

Також вночі – ракетні обстріли Краматорська, смт.Ясногірка. Пошкоджені будинки, про потерпілих повідомлень на даний час немає.

Вночі – ракетний обстріл по об’єктам критичної інфраструктури в місті Курахове. Пошкоджено техніку та зазнали руйнувань будівлі Мар’їнського РЕМ, будівлі промислових підприємств ТОВ "Електросталь" та ТОВ "Святоіллінського машинобудівного заводу". Зруйновані кілька цехів. Постраждалих серед цивільного населення немає.

За добу ворогом обстріляно низку населених пунктів, в тому числі Авдіївку, Часів Яр, Миколаївку, Слов’янськ, смт. Південне та інші.

За добу по області – одна людина загинула, двоє отримали поранення.

Луганщина: росіяни ведуть масований наступ зі сторони Лисичанського нафтопереробного заводу. За 15 серпня шість разів українські бійці змусили їх відступити. 

Ще на трьох ділянках на межі Луганщини та Донеччини бої тривають і дотепер. 

У вівторок зранку населені пункти і позиції українських військових ворог обстрілює з артилерії. Тільки за ніч здійснили чотири танкових атаки та чотири авіаудари.

Дніпропетровська область: ворог обстріляв Нікопольський та Криворізький райони. 

У Криворізькому ударили по Зеленодольській громаді — по двох селах. Двоє поранених. 

Нікопольський район обстріляли двічі за ніч. Під удар потрапила Червоногригорівська громада. Там є руйнування 9 приватних будинків, гаражів та двох складів і техніки місцевого агропідприємства. Перебито лінію електропередач. Майже дві тисячі людей без світла. Без постраждалих.

Харківщина: Вночі окупанти інтенсивно обстрілювали місто Харків як ракетами, так і РСЗВ. Зафіксовано пуски 7 ракет з напрямку Бєлгорода рф. Пошкоджена цивільна освітня, промислова інфраструктура, житлові будинки, були влучання по відкритих територіях Індустріального, Холодногірського, Салтівського районів. На місцях влучань працюють відповідні служби, правоохоронці. 

У понеділок ввечері був обстріл із РСЗВ Київського району Харкова. Частково зруйновано приватний будинок.

По області окупанти завдавали удари по Харківському, Ізюмському, Чугуївському, Богодухівському районах. Попередньо – поранених немає.

Миколаївщина: За минулу добу ворог обстрілював кілька населених пунктів в різних районах області, зокрема – смт Первомайське Первомайської громади, с. Лимани Галицинівської громади, с. Широке Широківської громади та інші. 

Ввечері – обстріли с. Червона Долина. Зафіксовано влучання по відкритих територіях. Також було обстріли с. Червона Долина вночі. Інформація щодо пошкоджень та постраджалих уточнюється.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Так, протягом минулого дня обстріляно села Лепетиха та Кавказ. 

Вночі під обстріл потрапило смт Березнегувате. Одна людина загинула та одну людину поранено. Відомо про зруйновані житлові будинки.

На фото: руїни Сєвєродонецьку

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу в Україні сухо на півдні та сході, ніччю - заморозки
18:07
Юрій Ніколов: Корупційна історія Сольського - для розуміння того, наскільки укорінена в Україні корупція
17:57
"Porsche на тестя": у заступника начальника поліції Дніпра знайшли 14 млн незаконних активів
17:34
"Довічне" отримав нацгвардієць, який розстріляв своїх співслужбовців на заводі Південмаш у Дніпрі
16:03
На Волині сержант отримав 15 років тюрми за вбивство двох добровольців
15:02
Ціна на газ для населення залишиться незмінною до травня 2025 року
14:06
Захід нарешті помітив російських терористів у рясах
13:59
ДП "Документ" тимчасово не видає документи за кордоном
12:03
Сергій Удод ("Гудвін"): Як організувати ефективну медслужбу в батальйоні
11:03
Звичайне шахрайство: жителі "хрущовки" з Нетішина переказали понад 3,6 млн грн партії "Слуга народу" - Рух "Чесно" викрив мережу фіктивних донорів партії влади

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]