ОВА: ситуація в регіонах України станом на ранок 25 вересня

|
Версия для печатиВерсия для печати

Протягом доби 24 вересня російські окупанти масовано обстріляли Донецьку область та Херсонщину, є значні руйнування та поранені цивільні.

Про це свідчать звіти глав ОВА

Відносно спокійно ніч минула на Волині, Закарпатті, на Рівненщині, в Івано-Франківській, Львівській, Чернівецькій, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській областях, на Черкащині, Полтавщині, Кіровоградщині, Київщині та Житомирщині.

Одеська область: сьогодні зранку Одесу було атаковано ворожими дронами-камікадзе. Тричі ворог влучив в адмінбудівлю в центрі міста. Триває рятувальна операція і гасіння пожежі. Один дрон збитий силами протиповітряної оборони. Людських втрат нема. Інші деталі та наслідки уточнюються.

Запорізька область: опівночі удари ворожих ракет зафіксовані одразу в декількох районах міста Запоріжжя та селі біля обласного центру в Запорізькому районі. За попередньою інформацією, було 10 прильотів, частину ракет збила пво. Інформація щодо постраждалих уточнюється. Наразі відомо щодо трьох поранених. Руйнувань зазнали об’єкти інфраструктури. В одному з районів знеструмлена електропідстанція.

Дніпропетровщина: 5 обстрілів Нікопольського району за ніч. Ворог ударив з важкої артилерії та "Градів" по Нікопольській, Марганецькій та Червоногригорівській громадах, понад 170 російських снарядів. Попередньо, — люди не постраждали. У трьох громадах понад 6 500 абонентів лишилися без світла. Аварійні бригади уже працюють над відновленням. У Нікополі пошкоджені кілька будинків та господарських споруд. У Марганці — газогін та електромережі. У Червоногригорівській громаді постраждали понад 10 приватних будинків та кілька соціальних об’єктів.

Харківщина: за минулу добу ворог обстрілював Куп‘янський район, Чугуївський район, Красноградський район. За інформацію Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби в Куп'янському районі госпіталізовано з пораненнями 2 людей.

Луганщина: за минулу добу авіація Сил оборони України завдала 26 ударів - підтверджено ураження 20 районів зосередження живої сили і військової техніки противника та 6 позицій зенітних ракетних комплексів. Ракетні війська і артилерія уразили, зокрема, 5 пунктів управління, 13 районів зосередження живої сили та техніки противника, 3 позиції зенітних ракетних комплексів, 3 системи ракетних військ і артилерії, серед них "Ураган", та 2 склади з боєприпасами. Відбиті ворожі атаки в районах населених пунктів Соледар, Виїмка, Курдюмівка, Зайцеве, Новомихайлівка та Первомайське. Уночі по позиціях захисників Луганщини ворог завдав 4 мінометних та артилерійських обстріли, 2 авіаудари. Окупаційні ЗМІ повідомляють про "явку на референдум" 45% виборців.

Донеччина: вночі — обстріли с.Диліївка Костянтинівської ВА. Зранку — два масованих обстріли Авдіївки. Пізно ввечері обстріл Красногорівки (зруйнована опорна школа). Область залишається без газу і частково без води й електрики. За добу на Донеччині 2 загиблих, 8 поранених цивільних. Обов'язкова евакуація населення триває.

Миколаївщина: вночі окупанти знову завдали ракетних ударів по Миколаєву. Внаслідок чого пошкоджені житлові будинки. Також є влучання у мережі водопроводу. Попередньо, — без постраждалих. Детальна інформація уточнюється. Також вночі ворог завдавав ракетних ударів по береговій зоні м. Очаків Очаківської громади. Постраждалих немає. За інформацією ОК "Південь", 24 вересня у Миколаївському районі збито дрон-камікадзе "Шахід-136". Тривають обстріли Березнегуватської громади. Так, за минулу добу було обстріляно станцію Березнегувате, с. Висунь та околиці с. Лепетиха. Інформація щодо наслідків уточнюється. Вночі — обстріли поза межами с. Широке Широківської громади. Постраждалих немає.

Херсонщина: ворог обстріляв Високопілля, Миролюбівку, Архангельське, Ольгине, Білоусове, Кар’єрне та Потьомкине. Є руйнування цивільної інфраструктури та поранені мирні жителі. Окупанти продовжують проводити в області псевдореферендум. Через низьку явку працівники "виборчих комісій" разом із озброєними військовими збирають підписи місцевих у місцях їх проживання. Людей змушують голосувати і за себе, і за всіх членів сім’ї, яких немає вдома. За інформацією ОК "Південь" уражено ворожу понтонну переправу в Новій Каховці, 2 скупчення озброєння та техніки в Бериславському районі, 3 осередки сил та засобів в Каховському й Херсонському районах, станцію РЕБ в районі Крутого Яру, колону озброєння та техніки – у Каховці. Підтверджено ще одне контрольне ураження Каховського мосту. У Бериславському районі збито штурмовик Су-25.

На фото: доля російського окупанта в Україні

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]