Підприємці України масово виходять на експорт (ДОСЛІДЖЕННЯ)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Близько третини всього малого та середнього бізнесу України вже розширили свою діяльність на закордонного споживача. При цьому вони віддають перевагу ринкам Європи.

Про це свідчать дані дослідження Mastercard SME Index.

Згідно з дослідженням, серед головних потреб підприємці відзначають брак нових замовлень та ринків збуту (56%), засобів розвитку (33%) та необхідність допомоги з логістикою (23%).

Проте 28% підприємців, котрі продовжують працювати під час війни, вже розширили свою діяльність на закордонного споживача.

Ще 21% планують розпочати це робити у майбутньому. При цьому найбільше вони продають свої товари та послуги на ринки США (30%), Польщі (27%), Німеччині (13%), Великій Британії (10%), Литви (10%) та Канади (10%).

Серед найпріоритетніших ринків, які український бізнес розглядає для подальшого розширення географії продажів:

  • Польща (61%);
  • Болгарія (13%);
  • Великобританія (13%);
  • Італія (11%);
  • Молдова (11%).

Основними бар'єрами, які заважають малому та середньому бізнесу вийти на іноземні ринки, є нестача фінансових ресурсів (29%), профільних знань (27%) та нестача виробничих потужностей (12%).

Крім цього, у рамках дослідження підприємці виділили як найбільш перспективний бестселер України у світі, який матиме найбільший попит на міжнародній арені, IT-послуги (49%).

Серед інших потенційних українських бестселерів назвали український дизайнерський одяг (28%), крафтові продукти (26%) та прикраси, зокрема ювелірні (23%).

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]