Переговори Офісу Президента про експорт зерна з портів України призвели до часткового зняття санкцій з росії в авіагалузі — Жданов

|
Версия для печатиВерсия для печати

А замість тристоронньої мінської контактної групи, Україна отримала чотиристоронню стамбульську контактну групу з рф.

Не минуло й доби з моменту підписання "зернової угоди" — чотиристоронньої, як пішли ракетні удари по Одесі. "Офіс президента так пишався цією угодою. Я зараз хотів би послухати пояснення офісу, що вони думають з приводу ракетного удару по Одесі. Причому потужність удару була найбільша з часів початку війни, благо наше ППО спрацювало, дві ракети збило, дві ракети потрапили в порт", повідомляє військовий експерт Олег Жданов на своєму ютуб-каналі.

Ракети потрапили в порт, який мав бути розблокований, розмінований, і в якому мало б початися відвантаження зерна згідно з цією домовленістю. Росія ще раз підтвердила, що договір з Росією не стоїть паперу, на якому він написаний, вважає Жданов.

"Пан Гутерріш, Генеральний Секретар ООН та великий друг Путіна, який тиснув йому руку, знаєте, що він сказав? Він сказав: "Ми беззастережно засуджуємо". Ми це я так розумію ООН у його обличчі. Вони беззастережно засуджують ракетний удар по Одесі. Ну а МЗС України вважає, що це плювок в обличчя ООН та Ердогана особисто президента Туреччини. До речі, вважаю абсолютно правильною позицію МЗС, тим більше, що МЗС України не має жодного відношення до цієї угоди", заявив експерт.

"За інформацією в мережі, МЗС не брав участі у цих переговорах, це все домовлявся Офіс Президента", повідомляє Олег Жданов.

Військовий експерт вважає, що найзгубніше в цій ситуації, що з РФ знято санкції, тепер незалежно від того, чи Росія обстрілює наші порти, і дає чи не дає нам можливість вивезти своє зерно, але тепер з Росії знято санкції і вона спокійно може вивозити своє зерно та продавати, мінеральні добрива також. Вивозити та продавати, закуповувати запчастини для свого авіапарку вона теж може спокійно — санкції знято, а до речі, ми сподівалися, що у вересні Росія приземлить увесь свій літаковий парк, який вони брали в лізинг і фактично вкрали. Вони відмовилися повернути ці літаки у лізингові кампанії та експлуатують їх без дозволу. Так от тепер їхні літаки не стануть у вересні, а отримають запчастини, проходитимуть технічне обслуговування в Росії та літатимуть по РФ, також було знято санкції щодо медикаментів.

"Росія отримала величезні преференції в цій угоді, все з неї знято. Повернути ці санкції на сьогодні я так розумію можливим не представляється", — заявив Жданов. Після чого була "відповідь" Росії у вигляді масованих ракетних ударів по всій території України, ось така подяка за зняття санкцій з боку України.

Причому Україна була ініціатором зняття цих санкцій із російської федерації, ми просили зняти з них санкції для вивезення зерна. Взагалі дуже цікаво дізнатися про домовленості, щоб Офіс Президента опублікував той протокол, як повний, преференції, які отримала Росія в результаті підписання цієї чотиристоронньої угоди, повідомив експерт.

На думку Олега Жданова, Офіс президента отримав постійно-діючий майданчик для переговорного процесу з РФ. Цей майданчик у форматі: ООН-Туреччина-Україна-РФ діятиме чотири місяці, а наступним автоматично пролонгується на такий самий термін, якщо одна зі сторін не заявить, що треба припинити цей переговорний процес.

"Тобто фактично, як була тристороння контактна група мінська, ось тепер уже з'явилася чотиристороння стамбульська контактна група з РФ. Там можна вирішувати все, що завгодно", підсумував військовий експерт Олег Жданов.

Щодо самих переговорів, то здивувала повна відсутність інформації про склад української делегації та її керівника, а також наявність президентських директив. Тільки завдяки нечисленним фото можна дізнатися, що очолював делегацію начальник ГУР МО України Кирило Буданов.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 25 квітня
20:00
У четвер дощитиме на Правобережжі, на півдні та на сході до +26°С
18:04
Випробування солідарністю - воно ще тільки чекає на Україну
17:31
Открытие компании в Эстонии и оформление иностранного банковского счета: что нужно знать
16:29
Кримінальні оборудки із землею: крім Сольського, підозру отримав його заступник
16:24
За межею розумного: у Буданова записали собі в заслуги арешт ФСБ заступника Шойгу
15:17
ВРП схвалила звільнення судді Тандира, який нетверезим збив на смерть нацгвардійця

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]