"Переломний момент в історії": Байден у зверненні пояснив навіщо витрачати мільярди на війни

|
Версия для печатиВерсия для печати

У зверненні до народу у четвер президент США Джо Байден назвав цей момент в історії "переломним моментом" — битвою між світовими демократіями та автократіями.

Про це поваідомляє CNN.

Звертаючись безпосередньо до американського народу, він сказав, що зараз саме такий момент, оскільки намагався заручитися підтримкою для фінансування воєн в Україні та Ізраїлі.

Байден порівняв події цього місяця в Ізраїлі з майже 20 місяцями війни в Україні. Президент США сказав, що підтримка обох війн в Ізраїлі та Україні є "життєво важливою для національної безпеки Америки".

Байден пояснив, що військова допомога Україні допомагає створити робочі місця в Америці: "Дозвольте мені прояснити дещо. Ми відправляємо Україні техніку, яка лежить у нас на складах. І коли ми використовуємо гроші, надані Конгресом, ми за цей рахунок поповнюємо наші власні запаси новим устаткуванням, зброєю, яка захищає Америку і яка виготовлена в Америці".

Він попередив, що супротивники та конкуренти США "спостерігають".

Байден виступив проти ісламофобії та антисемітизму, які посилилися останніми днями. Він звернувся до тих, хто постраждав від цього: "Я хочу вам сказати ось що: ви всі американці".

Президент США згадав свою нещодавню поїздку до Ізраїлю, де він зустрівся з ізраїльськими офіційними особами та підтвердив підтримку країни. Він сказав, що перебуваючи там, він "бачив людей сильних, рішучих, стійких, а також злих, у шоці та глибокому, глибокому болі".

Він також повторив свою обіцянку повернути американських заручників додому в Америку, сказавши, що "для мене немає вищого пріоритету, ніж безпека американців, які є заручниками".

Окрім цього, Байден підтвердив підтримку рішення про дві держави, сказавши, що "Ізраїль і палестинці однаково заслуговують на те, щоб жити в безпеці, гідності та мирі".

Президент США намагався провести чітке розмежування між ХАМАС і палестинським народом. Він сказав, що бойове угруповання "не представляє палестинський народ" і звинуватив його у використанні палестинців "як живого щита". Він сказав, що його "серце розбите через трагічну втрату палестинських життів" і додав, що США "залишаються відданими праву палестинського народу на гідність і самовизначення".

Напередодні президент США Джо Байден засудив дії ХАМАС і президента росії владіміра путіна у своїй промові в четвер увечері в Овальному кабінеті, заявивши, що напади на Ізраїль і вторгнення в Україну мають спільні мотиви.

У п’ятницю, що минула, президент США Джо Байден надішле до Конгресу "терміновий бюджетний запит", щоб допомогти підтримати Ізраїль та Україну.

Фото: Manuel Balce Ceneta/AP

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
В Україні у середу тепло до +10-18°, тумани
19:33
Податківиця-"слуга" Хотенко позичила 2,8 млн грн у 12-річного сина та отримала дві квартири в подарунок від матері - громадянки рф
19:08
МСЕК ліквідують з 31 грудня – президент ввів у дію рішення РНБО
18:11
В органах прокуратури втричі більше осіб з інвалідністю, ніж у середньому серед населення, а серед начальників – 38%
17:10
Генпрокурор Костін йде з посади - він тікає від відповідальності
17:01
Цифровізація, перевірки, аудит: на РНБО нарешті визначили, як прибрати злочинність у МСЕК
16:03
Тернопільський обласний прокурор Андрій Миколайчук за 2 роки війни отримав понад 500 тис. грн пенсії як інвалід
14:04
"Россия - наше дело": що залишила упц (мп) у черкаському соборі (ВІДЕО)
12:01
Двічі судився з Пенсійним фондом: керівник Запорізької облпрокуратури Сергій Спільник отримує одну з найбільших пенсій у галузі
10:36
$450 тис. і паспорт рф: СБУ затримала керівницю МСЕК Миколаївщини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]