Персональні санкції мають отримати 19 000 росіян – голова НАЗК

|
Версия для печатиВерсия для печати

Голова Національного агентства із запобігання корупції Олександр Новіков вважає, що країни Заходу мають значно розширити перелік росіян, що підпадають під санкції за агресію рф проти України.

Про це він написав в колонці для Kyiv Post.

Новіков, зокрема, зазначив, що не варто недооцінювати ефективність персональних санкцій.

«російська пропаганда вже створює міфологію навколо персональних санкцій. Тих, хто поглинув найбільше санкцій, називають «найбільшими патріотами росії». І це попри те, що їхні діти навчаються у британських школах, їхні яхти пришвартовані в Італії, а їхні маєтки стоять на півдні Франції», - написав Новіков.

На думку очільника НАЗК, країни Заходу зробили значні кроки для посилення стратегії персональних санкцій, однак список підсанкційних осіб має бути значно розширено.

«Ми в Національному агентстві України з питань запобігання корупції виявили понад 19 тисяч осіб, до яких повинні бути негайно застосовані санкції, у той час, як загальна кількість осіб, які підпали під санкції країн G7, наразі залишається тривожно низькою. Якщо бути точним, з лютого країни G7 застосували санкції лише до 1 829 осіб, що майже в п’ять разів менше, ніж кількість мирних жителів, загиблих під час війни в Україні», - підкреслив він.

Новіков зазначив, що персональні санкції країн Заходу торкнулися занадто малої кількості російських військових і особливо – російських пропагандистів.

«Ще одна категорія осіб, які на сьогодні уникають санкцій, – пропагандисти. Їхню роль у розпалюванні війни важко переоцінити, але лише дві особи були піддані санкціям усіма державами G7 – лише 2 відсотки з майже 100 осіб, до яких були застосовані санкції принаймні в одній юрисдикції G7», - написав він.

Голова НАЗК відзначив, що в цьому контексті західним партнерам потрібно звернути особливу увагу на синхронізацію введення санкцій, щоб особи, які потрапили під персональні санкції в одній країні, не могли обходити обмежень, переводячи свої активи до інших юрисдикцій.

Він закликав країни Заходу «цілити в тих, чия підтримка війни не викликає сумнівів, наприклад, російські урядовці, російські державні підприємства, контрольовані урядом ЗМІ, урядові пропагандисти та російські олігархи, які фігурують у рейтингу особистого багатства журналу Forbes. Націлювання на цих осіб поставить під сумнів здатність росії вести війну, оскільки гвинтики путінської «вертикалі влади» будуть стурбовані своїм майбутнім та майбутнім своїх дітей».

«Ми можемо або забезпечити поразку росії на полі бою, або стати каталізатором повного краху режиму якомога швидше, або і те, і інше. Застосування персональних санкцій для адміністративного колапсу може бути найефективнішим інструментом для досягнення цього», - зазначив Новіков.

Як повідомлялося, Угорщина погрожує перешкодити оновленню частини санкцій проти росії, якщо зі списку осіб, щодо яких діє заборона на видачу віз і активи яких заморожені, не будуть виключені імена трьох російських олігархів. За інформацією ЗМІ, Будапешт наполягає на видаленні зі списку санкцій Алішера Усманова, Петра Авена і Віктора Рашникова.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]