Податкова амністія від Гетманцева очікувано провалилася

|
Версия для печатиВерсия для печати

Станом на 1 березня 2023 року з початку кампанії одноразового добровільного декларування активів фізичних осіб, так звана «податкова амністія від Гетманцева, - ред.) задекларовано 8,8 млрд грн. Сума задекларованого до сплати збору становила 547,5 млн грн.

Такі цифри повідомила пресслужба Міністерства фінансів.

При цьому  на вказану дату з початку дії податкової амністії (1 вересня 2021року - ред.) до держбюджету надійшло 325,9 млн грн одноразового збору, з яких 235 млн грн – в умовах воєнного стану. 

Подано 845 декларацій.

Сам голова комітету голова Комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив у Telegram, що за останні два тижні задекларовано 2,6 млрд грн, що становить майже 30% від суми всіх задекларованих активів.

Саме Данилу Гетманцеву належала ідея запровадження так званої податкової амністії одноразового добровільного декларування фізичними особами їхніх активів та сплати одноразового збору до бюджету, яка була втілена законом №1539.

Закон передбачав стимули для виведення з тіні доходів, прихованих від оподаткування, та їх залучення в економіку України. Амністія мала б тривати один рік, але з урахуванням воєнного стану її було продовжено ще на пів року – до 1 березня 2023 року.

Як стверджував автор ідеї, Даниил Гетманцев: "Мы наводим порядок в стране, в которой 28 лет была "пьяная вечеринка».Іобіцяв вивести з тіні активи на суму близько $20 млрд. Податкова амністія дозволить українцям легалізувати активи – Гетманцев.

Натомість у МВФ скептично ставилися до цієї ідеї. У довгостроковій перспективі це призводить до скорочення податкових зборів, заявляв голова представництва Фонду в Україні Йоста Люнгман. «Податкові амністії часто шкодять стягненню податків у довгостроковій перспективі, оскільки вони демотивують громадян платити податки, створюючи надію на ще одну амністію в майбутньому», – наголошував він.

«Аргумент»


В тему:

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

11:04
Законопроект про мобілізацію нарешті направили на підпис президенту
10:04
Скеровано до суду справу нардепа "Батьківщини" Ніколаєнка, який збив на смерть 18-річну дівчину на Житомирщині
09:34
Типовий український прокурор Олександр Гуцуляк стрімко багатіє під час війни, мешкає в котеджі за 18 мільйонів і їздить на авто преміум-класу – Bihus.Info
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті і втрати ворога на 16 квітня
21:22
Шайка "непридатних до військової служби" виродків з України веде розкішне життя за кордоном, їм допомогли ВЛК, ТЦК і ГУР Буданова (ВIДЕО)
20:55
Єврокомісія погодила виділення Україні €50 млрд на реформи
20:00
У вівторок в Карпатах сніг, на півдні - до +28°С, хмарно з проясненнями
19:12
Віталій Шилан: "Таємний план Б" від Германа Галущенко
18:07
Богдан Буткевич: Таких як Ганна Маляр там чимало
17:05
Вкрадена росією: сьогодні Українська Церква вшановує Вишгородську ікону Богородиці

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]