Порядні люди звертаються до непорядних: Львівське обласне товариство політв'язнів закликає "слуг народу" нарешті підтримати заборону РПЦ в Україні

|
Версия для печатиВерсия для печати

Львівське обласне товариство політичних в'язнів і репресованих зверулося до депутатів фракції "Слуга народу" з закликом підтримати заборону Московського Патріархту в Україні.

"На десятому році вйни з московією та на третьому році від повномасштабного вторгнення в Україну продовжує існувати структура Російської Церкви. На превеликий жаль, Вашого підпису під документом про підтримку заборони УПЦ МП немає", - йдеться у зверненні.

Представники львівського обласне товариство політв'язнів зазначають, що РПЦ та її українська філія УПЦ Московського Патріархату є потужним аргументом пропаганди "русского міра" і серйозною загрозою національній безпеці держави

"Війна росії проти України - це війна насамперед за нашу ідентичність. Тому звільнення України від московських структур та впливів має вирішальне значення розвитку нашої держави, зміцнення її національної безпеки.

Виходячи із загроз, які несе існування Московської Церкви в Україні закликає Вас негайно підтримати заборону УПЦ МП і звільнити Україну від впливів агресора", - наголошують автори документа.

Нагадаємо: ще 5 жовтня 2023 року парламентарі зібрали 226 підписів під зверненням до голови ВР Руслана Стефанчука про винесення на голосування рішення щодо заборони УПЦ МП.

Перед тим очільник Верховної Ради Руслан Стефанчук брехливо заявляв, що серед депутатського корпусу українського парламенту відсутня більшість голосів, що можуть бути віддана за закон щодо припинення діяльності церкви Московського Патріархату. Йдеться про щонайменше 226 голосів народних обранців.

Але 19 жовтня Верховна Рада України все ж таки ухвалила у першому читанні законопроект про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій. За таке рішення проголосували 267 нардепів.

5 березня 2024 року комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував парламенту ухвалити в другому читанні та в цілому законопроект про заборону релігійних організацій, які пов'язані з Росією.

 

Є докази того, що керівництво Ради, контрольоване так званою "партією" "Слуга народу", умисно затягує заборону московського патріархату в Україні: Диверсія: апарат ВР - тобто Руслан Стефанчук - умисно затримує оприлюднення проєкту заборони упц (мп) до другого читання

Фото Руслана Стефанчука з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]