Постачання в росію товарів зі США впало до рекордного мінімуму

|
Версия для печатиВерсия для печати

Торгівля Сполучених Штатів та росії продовжила скорочуватися у квітні поточного року після березневого падіння американського експорту товарів до рф майже в 5 разів щодо попереднього місяця.

Так, ввезення товарів із США до росії у вартісному вираженні склало у квітні $89,1 млн проти $101,1 млн у березні, що стало новим мінімумом за місяць принаймні з 2002 року - повідомляє РБК.

При цьому, фіксує агентство, майже обнулилися відвантаження в рф легкових автомобілів, човнів, сільськогосподарських машин.

В американському імпорті з росії більшість традиційних статей теж стиснулися, і єдиною категорією, за якою суттєво зросли обсяги ввезення з рф, виявились паладій та платина.

Раніше Федеральна митна служба (ФМС) рф призупинила публікацію щомісячних даних із зовнішньої торгівлі росії (дані за лютий та наступні місяці не були оприлюднені). І, таким чином, статистика країн-торгівельних партнерів рф стала єдиним способом оцінити тренди російського експорту та імпорту.

Зазначимо також, що в перші тижні після початку російського вторгнення в Україну (з 24 лютого) і західних санкцій, що послідували за цим, а також на тлі різкого падіння курсу рубля, у ряді регіонів спостерігався ажіотажний попит на деякі види продовольства (гречку, цукор) , побутову техніку та електроніку, предмети особистої гігієни, ліки. В результаті утворився дефіцит цих товарів, а ціни на багато видів продукції різко підскочили.

Додамо, що 7 березня уряд рф за дорученням глави держави затвердив перелік «недружніх країн» — список іноземних держав та територій, які здійснюють щодо росії, російських компаній та громадян недружні дії. США включені до цього списку.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]