Прем'єр-міністр Польщі: дії росії можуть призвести до нового Голодомору

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Прем'єр-міністр Польщі під час візиту до Києва вшанував пам'ять жертв Голодомору 1930-х років. Також він попередив, що дії Росії в Україні можуть спричинити новий штучний голод в Африці та Азії. 

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький під час візиту до Києва у День пам'яті жертв Голодомору заявив, що війна Росії проти України може призвести до нового штучного голоду в інших регіонах світу. "Ми зустрічаємося у 90-ті роковини Голодомору, який був штучно створений російським комуністичним режимом. Сьогодні ми стоїмо на порозі того, що можемо побачити ще один штучний голод, спричинений Росією в країнах Африки та Південно-Східної Азії", - сказав він на спільній пресконференції з прем'єрами України та Литви у Києві у суботу, 26 листопада.

Як передає Deutsche Welle, за словами Моравецького, блокування Росією українських портів означає блокування гуманітарних можливостей, і світова спільнота й надалі працюватиме над можливостями розблокування коридорів для вивезення українського зерна. "Ми маємо спільне минуле (Україна, Польща, Литва - Ред.), спільне сьогодення, і я сподіваюся, що ми повинні мати спільне дуже світле майбутнє", - зазначив польський прем'єр.

Також у цей день Моравецький поклав квіти до пам'ятника жертвам Голодомору у Києві.

Зустріч у форматі Люблінського трикутника

Крім прем'єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького, до України у суботу прибули прем'єрка Литви Інґріда Шимоніте та прем'єр-міністр Бельгії Александер Де Кроо. Глави урядів України, Польщі та Литви провели зустріч у форматі Люблінського трикутника. "Ми визначили декілька пріоритетних завдань. Перше, це перемога України у війні. Відновлення нашої територіальної цілісності у міжнародно визнаних кордонах. Ми отримали запевнення від наших друзів і колег про те, що вони будуть з нами до самої перемоги", - заявив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у Telegram.

Також, за його словами, сторони обговорили питання військової, фінансової та гуманітарної допомоги, а також постачання в Україну генераторів та іншого обладнання.

Своєю чергою Інґріда Шимоніте пообіцяла продовжити надавати підтримку України, зокрема безпілотники, теплий одяг для військових, опалювальні станції та генератори. "Литва вже підготували новий пакет допомоги в енергетичному секторі розміром понад два мільйони євро", - сказала вона.

Александер Де Кроо теж пообіцяв Києву нову гуманітарну та військову допомогу. "Прибув до Києва. Після важких бомбардувань останніх днів ми підтримуємо народ України. Більше, ніж будь-коли раніше. Напередодні холодних зимових місяців Бельгія виділяє нову гуманітарну та військову допомогу", - написав він у Twitter.

У Києві де Кроо зустрічається 26 листопада із президентом України Володимиром Зеленським. Бельгійський прем'єр висловив упевненість у тому, що переговори будуть "дуже змістовними та корисними для обох наших країн".

26 листопада в Україні вшановують пам'ять багатомільйонних жертв комуністичного режиму - масового голоду 1921-1923 років, Голодомору 1932-1933 років і масового голоду в 1946-1947 роках.

«Аргумент»

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]