Прецедент: Фінляндія перестане допомагати країнам, що підтримали росію

|
Версия для печатиВерсия для печати

Новий уряд Фінляндії припинить надавати підтримку державам, які підтримали дії Росії в Україні, заявив міністр торгівлі та міжнародного розвитку країни Вілле Тавіо.

Як зазначає The Times, може йтися про скорочення фінансової допомоги та введення обмежень на імміграцію.

«Головний обов'язок Фінляндії — підтримувати Україну, і в порівнянні з незмірними стражданнями українців морально неправильно для Фінляндії продовжувати надавати допомогу з метою розвитку країнам, які підтримують (військову операцію.— А.) Росії,— заявив пан Тавіо.

На думку міністра, країни, що розвиваються, повинні зосередитися на внутрішньому розвитку. Він зазначив, що деякі держави, які підтримує Фінляндія, не поважають суверенітет України та заснований на міжнародних правилах порядок. Пан Тавіо заявив, що докладе зусиль для поширення цієї практики серед європейських країн.

За інформацією The Times, Фінляндія надає фінансову допомогу, зокрема Кенії, Непалу, Танзанії, Мозамбіку та Ефіопії. Кенія та Непал підтримали резолюцію Генасамблеї ООН від 23 лютого 2023 року, яка закликала РФ «негайно, повністю та беззастережно вивести всі свої збройні сили з території України у її міжнародно визнаних кордонах». Вона закріплює основні положення «формули світу», запропонованої президентом України Володимиром Зеленським. Мозамбік і Ефіопія були серед тих, що утрималися. Представник Танзанії не був присутнім на голосуванні.

Учора, 20 червня, президент Фінляндії Саулі Ніїністе призначив новий уряд на чолі з прем'єр-міністром Петтері Орпо. Пан Орпо є головою Національної консервативної партії, яка навесні здобула перемогу на парламентських виборах.

Вгорі: Вілле Тавіо. Фото: @villetavio

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]