Про зрадників у Генпрокуратурі: голову Івано-Франківської митниці Пересунька в січні затримали за хабарі. Потім відео доказів знищили, а справу закрили

|
Версия для печатиВерсия для печати

Відео з отриманням хабаря митниками було знищене в перші дні повномасштабного вторгнення. Прокуратура закрила справу, пославшись на те, що якщо нема доказів - то нема і складу злочину.

Про це пише журналістка Ірина Ромалійська.

За два місяці до повномасштабного вторгнення Росії в Україні СБУ, Генпрокуратура та ДБР прозвітували, що ліквідували схему отримання хабарів на митниці. За даними слідства, митники вимагали з бізнесменів, які продають мед до Європи, щомісячні хабарі за розмитнення авто.

У голови Івано-Франківської митниці Святослава Пересунька тоді вилучили $240 тис. готівкою, золоті колекційні монети, ювелірні прикраси з коштовним камінням та діамантами, колекцію дорогих годинників, а самого його затримали.

У слідчих було таємно зняте відео, на якому митники вимагають та беруть хабарі. Але в перші дні повномасштабного вторгнення це відео знищили. І прокурор закрив справу проти Пересунька. "Під час слідства встановлено, що матеріали негласних слідчих (розшукових) дій, які б доводили вчинення Пересуньком С.С. кримінального правопорушення, знищені, і тому в діях Пересунько відсутній склад кримінального правопорушення", - йдеться у постанові про закриття провадження.

При цьому справу закрили лише проти Пересунька. Двоє його посередників все ще є підозрюваними провадженні, каже слідча суддя Лариса Гольник.

Прокурор Єгор Сандул, який закрив справу, каже, що матеріали не встигли евакуювати з Києва і спалили їх в Офісі генерального прокурора. За його словами, якщо немає відео - то немає й справи проти Пересунька.

Ромалійська змогла зв’язатися з Пересуньком, і він погодився прокоментувати ситуацію в письмовому вигляді. Він називає справу сфабрикованою і твердить, що $240 йому передав на збереження батько, який перед цим продав квартиру. Зараз ці гроші, за словами екс-митника, пішли на потреби ЗСУ. Надавати документальне підтвердження перерахування грошей на потреби армії Пересунько відмовився. Годинники та коштовності, які у нього вилучили, а потім повернули, він називає "копіями".

Голову Івано-Франківської митниці Пересунька в січні затримали за хабарі. Потім відео доказів знищили, а справу закрили, - журналістка Ромалійська 01
Голову Івано-Франківської митниці Пересунька в січні затримали за хабарі. Потім відео доказів знищили, а справу закрили, - журналістка Ромалійська 02
Голову Івано-Франківської митниці Пересунька в січні затримали за хабарі. Потім відео доказів знищили, а справу закрили, - журналістка Ромалійська 03
Голову Івано-Франківської митниці Пересунька в січні затримали за хабарі. Потім відео доказів знищили, а справу закрили, - журналістка Ромалійська 04

На фото угорі: спочатку президент Володимир Зеленський призначає професійно непридатних на найвищі посади у державі, а потім, щоб приховати скоєні ними злочини, тихо звільняє без будь-якого розслідування ними скоєного. А ексгенпрокурорку Венедіктову, яка не має някого досвіду дипломатичної роботи, ховає від громадськісьті на посаді посла України у Швейцарії. А за все це блядство моральних уродів платять своїм життям тисячі українців.

На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]