Прокуратура Франції звинувачує Марін Ле Пен у розтраті. Їй загрожує до 10 років ув'язнення

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Прокуратура Франції заявила, що має намір домогтися порушення кримінальної справи стосовно лідера французьких ультраправих Марін Ле Пен і 27 її соратників. Прокурори вважають, що вони займалися нецільовим витрачанням коштів, одержаних від Євросоюзу.

Рішення про порушення справи ухвалить суд, повідомляє BBC.

Прокуратура Франції сім років розслідувала справу про нецільове витрачання грошей ЄС, виділених на оплату роботи помічників депутатів Європарламенту з 2004 до 2016 року.

Тепер вона стверджує, що члени партії «Національне єднання» (раніше «Національний фронт»; Марін Ле Пен очолювала її до листопада 2022-го) використали ці кошти на власний розсуд — на оплату співробітників самої партії.

Сума, яка могла бути витрачена французькими правими неналежним способом, не оголошувалась.

Окрім Марін Ле Пен, у справі фігурує її 95-річний батько Жан-Марі Ле Пен — у минулому багаторічний лідер «Національного фронту»; заступник голови партії, мер міста Перпіньян Луї Аліо; як мінімум 11 колишніх та чинних депутатів Європарламенту та їхні помічники.

Марін Ле Пен обігнала за популярністю власного батька, зараз «Національне єднання» має 89 місць у парламенті Франції та 23 місця з 79 у квоті держави в Європарламенті.

2022-го вона брала участь у виборах президента Франції — і вийшла у другий тур, де програла Еммануелю Макрону.

У минулому Марін Ле Пен звинувачували у тому, що її партія може фінансуватись і з Росії, а сама вона підтримує Москву. Зокрема, заявивши, що якби в Криму проводиться по-справжньому вільний референдум, мешканці півострова і так проголосували б за приєднання до Росії.

Ле Пен не приховувала, що партія брала кредити у російських банків у 2014–2016 роках. При цьому вона вважає, що перемога Росії у війні над Україною стане для всього світу катастрофою.

З процесуальної точки зору запит, який зробила прокуратура, — це останній крок перед порушенням кримінальної справи. Рішення про це і має ухвалити суд.

У п'ятницю Марін Ле Пен заявила кільком ЗМІ, що не визнає провини у цій справі. Вона каже, що прокуратура ухвалила «помилкове рішення» — і готова подати свої аргументи на цю користь.

У прокуратурі вважають, що Марін Ле Пен та соратникам загрожує до 10 років позбавлення волі та штраф у розмірі 1 млн євро.

Крім того, їм на п'ять-десять років може бути заборонено обіймати державні посади. Те, що сама Ле Пен та ще кілька потенційних фігурантів обіймають виборні посади, є для них обтяжливою обставиною.

«Аргумент»


В тему: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]