Проросійський уряд Грузіїї почав лякати США "переглядом відносин"

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Голова уряду Грузії Іраклій Кобахідзе заявив, що Грузія збирається переглянути відносини із США у разі запровадження нових санкцій.

Як передає Укрінформ, про це заявив Кобахідзе на зустрічі з послом США у Грузії Робін Данніган у вівторок, повідомляє News Georgia.

"Ухваливши таке рішення (санкції запроваджені 16 вересня – ред.), американська сторона наблизилася до критичної точки. У разі ухвалення ще одного подібного рішення це може спричинити суттєвий перегляд позиції Грузії у грузинсько-американських відносинах", – заявив Кобахідзе.

Він також висловив думку, що санкції від 16 вересня "розраховані на збільшення шансів опозиції перед виборами", але "контрпродуктивні" та "не налякають" уряд Грузії. 

Читайте також: Уроки для України: чому Грузія здається Путіну і які неочевидні зараз проблеми постануть перед нами після війни

Як повідомлялося, Сполучені Штати оголосили про запровадження санкцій проти керівників спецпідрозділу МВС Грузії, які розганяли мирні демонстрації та переслідували опозицію, а також двох пропагандистів, через мову ненависті до опозиціонерів.

Після масових протестів, у Грузії 1 серпня запрацював реєстр для реєстрації профінансованих з-за кордону неурядових організацій (НУО) та ЗМІ, створений на основі суперечливого проросійського закону про «іноагентів».

ЄС та США вважають, що грузинський закон покликаний «змусити замовкнути критичні голоси». На Заході вказують, що цей закон неминуче негативно вплине на майбутні парламентські вибори в Грузії.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]