ПВК "Вагнер" керувала масовими вбивствами в Центральноафриканській Республіці - Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Вагнер" відіграла центральну роль у кампанії вбивств, тортур і зґвалтувань у Центральноафриканській Республіці та витіснила цивільне населення з районів, де її дочірні компанії отримали права на видобуток корисних копалин.

Про пише видання Bloomberg із посиланням на доповідь американської некомерційної організації Sentry.

За даними Sentry, ПВК "Вагнер", яка мала тісні зв'язки з Кремлем до короткочасного повстання минулих вихідних під керівництвом засновника групи Євгена Пригожина, була найнята президентом ЦАР Фостеном-Аршанжем Туадерою у 2018 році, щоб допомогти відбити повстанців. За даними Sentry і Міністерства фінансів США, ЦАР - одна з кількох африканських країн, де "Вагнер" встановив свою присутність в останні роки, пропонуючи свої послуги. Зокрема, в обмін на мінеральні ресурси, як спосіб опосередкованого посилення геополітичного впливу Кремля.

Міністерство фінансів описало діяльність Вагнера в Африці як "взаємозв'язок між воєнізованими операціями Росії, підтримкою збереження авторитарних режимів і експлуатацією природних ресурсів", - пише Bloomberg.

Діяльність "Вагнера" стала предметом підвищеної уваги після російського вторгнення в Україну, коли США звинуватили його в посиленні нестабільності в деяких африканських країнах і використанні їх для постачання зброї на війну. Залишається незрозумілим, яким буде ігровий план Вагнера в Африці після повстання Пригожина, що раптово закінчилося мутною угодою, яка дозволила лідеру Вагнера і його військам піти, здавалося б, без наслідків.

"Вагнер, Туадера і його найближче оточення здійснили широкомасштабні, систематичні і добре сплановані кампанії масових вбивств, тортур і зґвалтувань", - йдеться в опублікованому у звіті організації Sentry.

Старший радник Туадера Фіделе Гуанджіка підтвердив присутність Вагнера в ЦАР, але повідомив агентству Bloomberg, що він не брав участі в жодних військових наступальних діях або тортурах.

The Sentry посилається на інтерв'ю з більш ніж 45 особами, включаючи 11 членів збройних сил ЦАР, ополченців, документи і супутникові знімки.

"У ЦАР "Вагнер" удосконалив план захоплення держави, підтримуючи криміналізовану державу, захоплену президентом Центральноафриканської Республіки та його найближчим оточенням, накопичуючи військову силу, забезпечуючи доступ до цінних корисних копалин і розкрадаючи їх", - йдеться в повідомленні Sentry.

 

Інструктор "Вагнера" у ЦАР. Фото з віткритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У четвер в Україні сухо, заморозки в Карпатах і на Київщині
19:01
"Укренерго" обмежило поставки електроенергії для бізнесу по всій Україні з 18:00, на черзі населення
18:05
Сатира для бидла: про "естрадний гумор" в нашій спливаючій кров’ю країні
17:48
Посли ЄС схвалили надання Україні прибутків від заблокованих активів рф
16:07
Зерновий барон Олег Кіпер: як один чиновник взяв під ручний контроль 85% агроекспорту України і казково багатіє під час війни
15:32
Рада затвердила добровільну мобілізацію ув'язнених і визначила, кому не можна
14:10
Великдень та Різдво улюблені свята українців, День перемоги важливий для 11% (ОПИТУВАННЯ)
14:08
Топ-5 советов по подготовке к экзамену IELTS
12:03
Віросповідання не є законною підставою для неявки до РТЦК – суд
11:07
«Світ проспав відродження нацизму 24 лютого 2022 року»: звернення Президента України в День пам’яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]