Рада звільнила від мита та ПДВ ввезення товарів для безпеки та оборони

|
Версия для печатиВерсия для печати

Верховна Рада України на засіданні 10 квітня прийняла в цілому Закон про внесення змін до підрозділу 2 розділу XX "Перехідні положення" Податкового кодексу щодо звільнення від оподаткування ПДВ операцій з постачання/ввезення товарів для потреб безпеки та оборони у період воєнного стану.

За постанову проголосували 317 нардепів.

За другий в цілому Закон про внесення змін до Митного кодексу України щодо особливостей ввезення на митну територію України товарів для потреб безпеки та оборони у період воєнного стану 9062 проголосували 316 нардепів.

«Гостро стоїть питання організації виробництва боєприпасів в Україні, організації ремонту зразків озброєння та військової техніки західних зразків, що постачались у якості матеріально-технічної допомоги та не можуть бути відремонтовані силами підприємств національної економіки України. Також у найближчій перспективі планується постачання засобів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, засобів радіолокації, систем спостереження та наведення, бойових кораблів та катерів, а також їх компонентів за зовнішньоекономічними контрактами. Така техніка, озброєння, боєприпаси та супутні послуги становлять нагальну потребу Збройних Сил України та інших структур сектору оборони та безпеки Держави», — написано у пояснювальній записці.

Тому для зменшення витрат держбюджету законом пропонується звільнити від оподаткування податком на додану вартість операцій з ввезення на митну територію України та постачання на митній території України товарів оборонного призначення.

«А саме: пороху, вибухових речовин, спеціальної хімії для виробництва боєприпасів, засобів радіоелектронної розвідки та радіоелектронної боротьби, автомобілів спеціального призначення, радіолокаційних станцій, мобільних ремонтних майстерень, які використовуються в оборонних цілях, військових кораблів та катерів».

Також пропонується звільнення від оподатковування ПДВ операції з постачання послуг, пов’язаних з програмним забезпеченням військового призначення, міжнародна передача якого підлягає державному контролю.

Прийняття законів «дозволить підвищити ефективність реалізації зовнішньоекономічних проєктів з забезпечення критичних потреб Сил оборони України в озброєнні, військовій техніці та боєприпасах та забезпечить можливість Збройних Сил України, інших військових та правоохоронних формувань заощадити кошти під час закупівлі озброєння, військової та спеціальної техніки».

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]