Іранська зброя перетягує Ізраїль на бік України – Bloomberg

|
Версия для печатиВерсия для печати

Єрусалим розуміє, що Іран може нарощувати свої можливості для удару по Ізраїлю.

Ізраїль, який раніше не хотів надавати військову допомогу Україні для захисту від російської армії, поступово змінює свою позицію щодо цього питання. Причина – зростаюча підтримка Іраном російського вторгнення стає загрозою безпеці Ізраїлю, повідомляє Bloomberg, тому місцева влада переосмислила своє ставлення до співпраці з Києвом. 

Очільник Міноборони Ізраїлю Бені Ганц у розмові з Олексієм Резніковим заявив, що Тель-Авів допоможе Києву розробити систему раннього попередження ракетних ударів, аналогічну до своєї. Ганц також погодився «оцінити потреби України у засобах ППО». Це фактично стало переломним моментом у нейтральній позиції Ізраїлю.

Також в Ізраїлі розглядають варіант, за якого країна змогла б постачати протиракетне та безпілотне обладнання іншим державам, а ті своєю чергою постачали б його Україні.

Прессекретарі Ганца та офісу прем’єр-міністра Ізраїлю відмовилися коментувати виданню цю тему. Міністерство закордонних справ Росії та міністерство закордонних справ у Тегерані не відповіли на запити про коментарі.

Нагадаємо, нещодавно президент Ізраїлю Іцхак Герцог про постачання Україні ППО сказав: «Є секрети, які ми не можемо передати». Згодом Офіцер Армії оборони Ізраїлю та військовий аналітик Ігаль Левін пояснив, що Іран допомагає Росії не просто так, а переслідуючи власні інтереси. На його думку, таким чином Іран випробовує свою зброю, щоб краще підготуватися до майбутньої війни проти Ізраїлю.

Фотоpresident.gov.ua

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]