"Ретельно замасковані та призначені тільки для ХАМАС": тунелі під сектором Газа - як вони виглядають, що в них є та як їх будували

|
Версия для печатиВерсия для печати

Одна з найбільших складнощів, з якою можуть зіткнутися ізраїльські військові в секторі Газа, – велика мережа тунелів ХАМАС. За цими тунелями бойовики одержують контрабандою зброю, в них ховається керівництво екстремістського угруповання, і саме там можуть бути десятки ізраїльських заручників. Ізраїльські війська називають цей підземний лабіринт – "метро Гази".

Про це йдеться у статті видання currenttime.tv.

"Творчий підхід", "інноваційні шляхи", "нововведення" – це слова та словосполучення з інтерв'ю одного з лідерів екстремістського руху ХАМАС. Його в 2014 році опублікував впливовий американський журнал про політику, моду та масову культуру Vanity Fair. "У світлі балансу сил, що змістився у бік Ізраїлю, нам довелося виявляти творчий підхід у пошуку інноваційних шляхів. Тунелі були одним із наших нововведень", – розповідав американському виданню Халед Машаль.

Багатокілометрова система підземних тунелів, що пронизує весь сектор Газа – ось інновація ХАМАС у протистоянні з єврейською державою. В Ізраїлі навіть є такий жарт, що Тель-Авів своє метро ніяк не збудує, а в секторі Газа бойовики ХАМАС уже впоралися. Насправді це, звичайно, ніяке не метро, а тісний довгий тунель під землею, виготовлений з бетонних плит, щільно підігнаних один до одного.

За даними ЦАХАЛ, тунелі проходять під школами та спортивними центрами, мечетями та лікарнями на території сектору Газа. Буквально скрізь. Точних даних про систему цих тунелів немає. Можна навести лише слова представників екстремістського угруповання ХАМАС, перевірити які неможливо. Але все ж. У 2021 році один із лідерів бойовиків та голова його політбюро в секторі Газа – Яхья Сінвар – публічно заявив, що тунелі у секторі Газа досягають 500 кілометрів.

Лідери ХАМАС ховалися у тунелях від ізраїльських сил безпеки ще наприкінці 1980-х років. А до середини 1990-х тунелі прорили із міста Рафах у секторі Газа – до Єгипту. Їх використовували для контрабанди. Перевозили зброю, паливо, сигарети, худобу – коротше, все, що могло б пролізти до тунелю.

Американське видання The Washington Post, аналізуючи цю систему, писало, що існує три типи тунелів. Перший – економічні, за ними сектор Газа доставляють контрабанду. Другий – для вищого керівництва ХАМАС, щоб вони могли перебувати у безпеці під час бомбардувань. І третій тип – тунелі, які вели Ізраїль. Їх використали для нападів.

У 2006 році ХАМАС використав підземний тунель, щоб проникнути до Ізраїлю та влаштувати засідку на солдатів ЦАХАЛ. Внаслідок цієї операції бойовикам вдалося викрасти живою лише одну людину. Ним був капрал Гілад Шаліт. П'ять із половиною років він провів у полоні у ХАМАС на території сектору Газа. Всі ці роки тривали переговори, його намагалися врятувати, в Ізраїлі проходили акції на його підтримку. І лише 2011 року єврейській державі вдалося обміняти Шаліта. Щоб повернути одного свого солдата, Ізраїль віддав 1027 палестинських ув'язнених, включаючи заарештованих лідерів ХАМАСу. Серед палестинців, яких обміняли на Шаліта, був той самий Яхья Сінвар, який тепер очолює політбюро ХАМАС і каже, що площа тунелів у секторі Газа сягнула 500 кілометрів.

Але повернемось у самі тунелі. На кадрах 2013 року один із них, виявлений ЦАХАЛ. Піщаний грунт, склепіння викладені бетонними плитами, і верхнє склепіння тунелю зроблено з чогось на кшталт нарізаного шматка бетонної труби. Саме цей тунель був завдовжки два з половиною кілометри. І він вів із сектора Гази у прикордонні території Ізраїлю.

ЦАХАЛ не тільки знищувала тунелі, а й вчилася в них воювати. Є відео 2012 року. Тоді інженерний корпус ЦАХАЛ створював макети, що імітують тунелі ХАМАСу. Солдати одягали щільно прилеглі жилети і брали короткоствольні автомати, щоб не застрягти у вузьких проходах. На навчаннях спочатку підривали двері тунелю, потім запускали всередину робота з камерою – ним керували дистанційно. Тільки після цієї розвідки солдати заходили всередину.

Тунелі не завжди виглядають як бетонний коридор під землею. Вони бувають добре обладнані. З електрикою, із запасами їжі на кілька місяців. За оцінками Ізраїлю, на будівництво таких споруд потрібні десятки мільйонів доларів та сотні тисяч тонн бетону. Коли в 2016 році Єгипет почав затоплювати тунелі контрабандистів, мешканці Гази, задіяні в будівництві, скаржилися, що Єгипет буквально руйнує їхній бізнес: "Вони знищили все за 20 днів. Під час 50-денної війни євреї ракетами не змогли цього зробити, і через десять днів після війни ми змогли відновити цю справу. Але зараз ми не можемо повернути наш бізнес. Усі тунелі завалилися".

Протягом багатьох років Ізраїль то обмежував, то дозволяв постачання будматеріалів до Гази саме через будівництво тунелів. В Ізраїлі неодноразово заявляли, що ХАМАС більше вкладає у будівництво підземної Гази, ніж у будівництво звичайних міст для мирного життя.

Про підземне місто ХАМАС Справжньому Часу розповів український журналіст і військовослужбовець ЗСУ Юрій Мацарський, який не раз бував у секторі Газа.

– Як ці тунелі виглядають? Їх із землі можна побачити всім, спуститися?

– Ні, вони досить ретельно замасковані і призначені лише для ХАМАС, лише для членів, для бойовиків організації, для її верхівки. Справа в тому, що в секторі Газа немає будинків із великими підвалами чи з підземними парковками. Тому що ХАМАС боїться, що під час будівництва люди, яким не належить натикатися, натраплять на тунелі, на підземні бункери ХАМАС. Я чув, ще будучи там, не знаю, не перевіряв, не можу підтвердити чи спростувати, що нестача питної прісної води – а в Газі велика нестача прісної води – пов'язана ще й з тим, що ХАМАС забороняє рити колодязі, щоб люди випадково не натрапили на ці підземні тунелі. Знаю, що є виходи в ці тунелі з деяких будинків, тих будинків, які належать якимсь великим польовим командирам ХАМАСу.

Є абсолютно точно – я це чув від самих хамасівців – бойові позиції для мінометних розрахунків або для якихось невеликих пускових ракетних установок, які заховані десь на невеликому заглибленні, зверху замасковані піском чи якимось чагарником. І ось ці бойові позиції, трохи приховані, теж мають виходи в тунелі для того, щоб, відстрілявшись Ізраїлем, хамасівські бойовики не бігли пустелею, не бігли відкритою територією, ризикуючи бути поміченими і знищеними, а спускалися прямо зі своєї бойової позиції в тунель і вже спокійно кудись відходили.

– Ти у своїй статті на Insider писав, що там ще й виготовляють зброю у цих тунелях.

– Так, так. Одне з перших моїх відчуттів від сектору Газа, коли я там опинився, це було більше десяти років тому, крім бомбардувань, які тоді теж були, крім того, що доводиться спати в бронежилеті, накрившись ще одним бронежилетом із відчиненими вікнами та дверима, бо вибухова хвиля має кудись йти, це коли раптом припиняються бомбардування, коли раптом стає тихо, ось це постійне дзижчання безпілотників. Вже тоді, більше десяти років тому, використовувалися Ізраїлем безпілотні літальні апарати для розвідки і для наведення ракетних ударів, для коригування.

І коли над тобою постійно кружляють безпілотники, коли там є якісь люди, ти не простежиш за двома чи трьома мільйонами населення, є певні агенти, які працюють на Ізраїль, коли ти перебуваєш у блокаді, як знаходиться сектор Гази, зрозуміло, що там голь на вигадки хитра. І для того, щоб приховати свою активність, потихеньку, але впевнено ХАМАС переносив взагалі все, що тільки можна перенести, під землю. Виривалися ці тунелі.

Є тунелі, якими пересуваються на мотоциклах, у тому числі на вантажних триколісних мотоциклах з кузовом для того, щоб перетягувати частини ракети або вже готові ракети, для того, щоб перетягувати озброєння. І в цій розгалуженій мережі тунелів, окрім власне тунелів, є ще й якісь підземні бункери. Частина з них обладнана для зберігання озброєння, а частина обладнана для озброєння. Справа в тому, що всі ці ракети, які тягав Іран для ХАМАС і, я так розумію, донедавна продовжував тягати досить громіздкі, і шлях дуже складний. Іран не має кордону з сектором Газа, доводилося тягнути навколо світу. Там були задіяні якісь люди з Лівії, якісь люди з Чаду та бедуїнські племена на Синаї, які мали ці ракети перетягувати. Середня іранська ракета важила близько тонни і завдовжки становила п'ять-шість, можливо, сім метрів. Можете уявити, як важко все це перетягувати, особливо коли за тобою стежать.

Тому в якийсь момент, я так розумію, досить давно, іранці перейшли до тактики "Давайте ми навчимо ХАМАС будувати ці ракети, давайте забезпечимо доставку якихось технічно складних компонентів цих ракет", які, в принципі, куди простіше перетягувати , Чим готові пристрої, і нехай вони там самі збирають. І ось коли було ухвалено рішення, тоді ж було обладнано й якісь виробничі потужності, якщо можна так сказати, у цьому підземному місті під сектором Газа.

– І що мене вразило у твоїй статті, що ти пишеш, що у будівництві були задіяні діти.

– Так, були задіяні діти. Перш ніж з'явилися ті тунелі, про які я говорив, перш ніж з'явилися ці складні інженерні споруди, це були просто якісь лази, нори. І вони вели в першу чергу на єгипетську територію, для того щоб тягати якусь різну контрабанду.

У вікторіанській Англії ніхто не переживав з приводу того, що шахтарями працюють одинадцяти-дванадцятирічні хлопчаки. ХАМАС також із цього приводу зовсім не переживав. І до 2012 року були облаштовані під Газою у підземеллях великі сховища для ракет та складальні виробництва для них. Так ось, до 2012 року, за повідомленнями ізраїльської сторони, під час будівництва цих тунелів або транспортування через ці тунелі якоїсь контрабанди загинули щонайменше 160 дітей. Насамперед, звісно, це були хлопчаки шкільного віку від 10 до 15 років, які дуже активно використовувалися ХАМАС, а можливо, й досі використовуються як для будівництва тунелів, так і для швидкого переміщення по них.

– Оціни ці тунелі з військової точки зору, наскільки це складне завдання ізраїльській армії?

– Ізраїльська армія не просто так постійно чи майже постійно займається виявленням та знищенням цих тунелів. Не лише ізраїльська, єгипетська також. Просто треба розуміти, що сама по собі війна в міській забудові – це, мабуть, найважчий, найвиснажливіший і найризикованіший тип війни. А коли ще в тебе, окрім міської забудови, окрім будинків, окрім якихось бетонних укріплень зовні, є ще й невідома кількість тунелів невідомої протяжності під землею, причому ХАМАС їх спочатку планував для того, щоб у разі наземної операції Ізраїлю заходити ізраїльським військам у тил чи заходити їм кудись із флангів. Тобто це спеціально спочатку планувалося в тому числі і для цього, щоб влаштовувати якісь засідки на ізраїльських військових, для того, щоб влаштовувати якісь раптові напади. Зрозуміло, що це справді дуже серйозна, дуже ризикована річ. Ну ось спостерігатимемо за тим, як Ізраїль із цим справлятиметься.

Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]