рф депортувала понад 1,3 млн українців, з них 232 480 дітей — Денісова

|
Версия для печатиВерсия для печати

Станом на ранок 21 травня Росія депортувала на свою територію 1 377 925 українців, включаючи 232 480 дітей.

Про це повідомила уповноважена Верховної ради України з прав людини Людмила Денісова.

За її словами, лише за останню добу РФ примусово депортувала 17 306 людей, у тому числі 2 213 дітей.

«Заяви РФ про нібито добровільне переміщення українців не відповідають дійсності. Ми маємо незаперечні підтвердження примусової та спланованої заздалегідь депортації», - наголосила Денісова.

Черговим доказом стало відео, опубліковане радником мера Маріуполя Петром Андрющенком. На цьому записі реальна картина депортації маріупольців.Люди оточені російськими військовими з автоматами, обурені та налякані. Покинути місце так званої «евакуації» російські загарбники не дозволяють.

Людей змушують сідати в автобуси і лише при посадці повідомляють, що везтимуть до «фільтраційного табору» в Безіменному Новоазовського району, а потім в РФ.

«За дуже приблизними даними тільки через цей табір пройшли понад 32 тисячі громадян. Скільки з них через «нелояльність» до російських загарбників і «спеціальної операції» опинились в катівнях на тимчасово окупованих територіях або загинули, встановити наразі неможливо», - заявила Денісова.

Вона вкотре наголосила, що своїми діями країна-окупант грубо порушує норми статті 49 Женевської конвенції про захист цивільного населення під час війни, яка забороняє примусове переселення або депортацію осіб з окупованої території.

Депортація та насильницьке переміщення населення є злочином проти людяності відповідно до статті 7 Римського статуту міжнародного кримінального суду.

Денісова звернулася до Комісії ООН з розслідування порушень прав людини під час військового вторгнення РФ в Україну і закликала врахувати ці факти злочинів Росії проти людяності та порушень прав людини в Україні. 


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]