"Росія - варварська держава": в Україні висунули першу підозру у вбивстві цивільних російському військовому (ФОТО садиста і вбивці)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Прокурори Бучанської прокуратури оголосили першу підозру російському військовому щодо вбивства цивільних осіб – фігурант має звання командира підрозділу.

Про це в ефірі українських телеканалів заявила генпрокурор Ірина Венедіктова, передає кореспондент Укрінформу.

Вона поінформувала, що 18 березня було вбито чотирьох цивільних осіб, і що людина, яка вбила цих осіб, правоохоронцями була ідентифікована.

«Ми у понеділок висуваємо йому підозру, це перша підозра у вбивстві цивільних осіб. І це, я вважаю, велике досягнення – перша підозра у вбивстві цивільного населення російськими військовими. І я дуже вдячна прокурорам Бучанської прокуратури, вони висунули підозру цьому командиру підрозділу», - поінформувала Венедіктова.

Вона зазначила, що, окрім того, що цей росіянин убив цих людей, він ще катував інших, за даними слідства.

«Його змогли ідентифікувати – і тут так само висловлюю подяку журналістам «Слідства.інфо», - коли він намародерене майно відправляв через пошту. У нас достатньо потужна доказова база щодо вбивства і катування. Ми цією справою можемо пишатися», - сказала генпрокурор.

За її словами, фізично цього командира підрозділу рф українські правоохоронці не знайшли.

«Він, мабуть, ще десь воює, чи може вбитий, чи може десь на ротації у рф. Але він нами повністю ідентифікований, і ми рухаємося у заочку, щоб його притягнути до відповідальності», - заявила очільник ОГП, показавши фото вбитих цим фігурантом осіб і фото самого загарбника.

Відповідаючи на питання, що далі, Венедіктова зазначила, що українські правоохоронці починають його притягати до відповідальності буквально з понеділка у заочний спосіб.

«Ми довели щодо цього – четверо безпосередніх мертвих цивільних, і один, якого катували, і слава Богу, людина вижила і дає покази. Це – не кінцева цифра, це – те, чого достатньо для притягнення до відповідальності. Кількість встановлених осіб, з якими вони вчиняли звірства – будемо досліджувати далі. Цей процес триватиме завжди», - повідомила генпрокурор.

За її словами, для неї дуже важливо, щоб українські суди дійсно мали фізично злочинців, і щоб цих осіб засуджували в абсолютно публічному процесі. «Цієї особи фізично у нас немає, але ми будемо її розшукувати», - поінформувала Венедіктова.

Відповідаючи на питання, чи можна взагалі затримати цю особу на території рф, вона уточнила, що росія - це «маленька держава на великій території», яка взагалі живе не у правовому полі і не за законами, а за якимись собою вигаданими нормами і звичаями.

«Це – варварська держава. Тому вона не буде нічого виконувати. Чи вони нам видадуть патрушева, як ви вважаєте? Чи будуть його вони затримувати? Звичайно, ні. Хоча саме ці люди відповідальні за те, що відбувається у нашій державі. Але ми їх притягуємо до відповідальності», - повідомила Венедіктова.

Окремо вона зазначила, що для українських правоохоронців дуже важливо, щоб, у тому числі, потім це зробили міжнародні суди.

«Ми для них готуємо весь цей ґрунт, подаємо ці патрони. Вони можуть рухатися у власному розслідуванні, можуть брати нашу власну базу розслідувань… Тобто, ми робимо все для того, щоб винні у страшних звірствах були засуджені і покарані. І навіть якщо вони ніколи не вийдуть із рф, - їм буде тюрмою їхня країна. Якщо вони будуть виїжджати – їх будуть арештовувати на кордонах і, звичайно, видавати українській стороні», - заявила генпрокурор.

Підозрюваний у звірячих убивствах цивільних людей у місті Буча під Києвом – командира підрозділу нацгвардії росії Сергій Колоцей, мародер (Сергей Колоцей - російською).

Як повідомлялося, Венедіктова поінформувала, що правоохоронці повідомили про підозру командувачу Східного військового округу зс рф Олександру Чайку – щодо спроби захоплення Києва.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]