росію чекає дефіцит будівельних матеріалів та обладнання для його виробництва

|
Версия для печатиВерсия для печати

Половина будматеріалів, що виробляються в росії, залежить від верстатів з Європи та США на 70% і більше.

Про це повідомляє РБК з посиланням на дослідження Національного об'єднання виробників будівельних матеріалів та будівельної індустрії та аналітичного центру промисловості будматеріалів СМПРО.

Якщо обладнання не вдасться "імпортозмістити", протягом 5 років ринок зіткнеться з дефіцитом, йдеться у дослідженні.

Автори проаналізували 26 зразків від цементу до арматури. 11 найменувань виявилися залежними від західних верстатів на 100%. Серед них цегла, плитка, керамограніт, сантехнічна кераміка, саморізи, герметики та газобетон. Будівельна хімія залежить від іноземного обладнання 90%. Мінеральна ізоляція – на 70%.

Щодо імпорту, то майже вся фасадна клінкерна плитка, що використовується в росії, поставляється зарубіжними країнами. Близько 80% герметиків, клеїв, фасадного кріплення та саморізів країна також імпортує.

Нагадаємо, раніше спікер ради федерації Валентина Матвієнко висловила подив, що росія імпортує цвяхи, будучи великим виробником металів. Пізніше у мінпромторгу Матвієнко запевнили, що російські компанії виробляють досить цвяхів і навіть постачають їх до країн СНД.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]