Росіяни окупували Веселе і впевнено наступають на Покровськ

|
Версия для печатиВерсия для печати

1 серпня ворог окупував село Веселе у Донецькій області.

Про це повідомляє Deep State.

Окрім цього, російські війська просунулися біля Лисичного, Іванівки, Сергіївки та Желанного на Донеччині.

Російські війська продовжують повільно, але впевнено просуватися в напрямку Покровська (на захід від Авдіївки): цьому сприяє нестача української живої сили та рельєф місцевості на північному заході від Авдіївки. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Військові аналітики прогнозують, що швидше за все, російські наступальні дії ще більше сповільняться, оскільки російські війська підходять до лінії більших і більш урбанізованих населених пунктів. 

Український військовий оглядач Костянтин Машовець зазначив, що українські захисники на Покровському напрямку мають гірше обладнання та засоби захисту і тому наразі не в змозі сповільнити просування російських військ. 

Затримки з наданням західної і особливо американської військової допомоги призвели до затримок з оснащенням новостворених українських підрозділів та переоснащенням тих, що вже воювали.

За оцінкою ISW, російські сили намагаються досягти обмеженого тактичного оточення українських сил на схід від траси Т0511 (О0544) Очеретине-Гродівка-Мирноград, зокрема, на лівому березі річки Вовча. 

Геолокаційні кадри, опубліковані 1 серпня, показують, що російські війська просунулися далі в межах Веселого в напрямку дороги Т0511, при цьому найвіддаленіше підтверджене російське просування знаходиться приблизно в 3,5 кілометрах від околиць Гродівки. 

Машовець охарактеризував нещодавнє просування російських військ у районі на південний схід від дороги О0544, як тактичне проникнення вглиб українських позицій і заявив, що російські війська просунулися на 6,5 кілометрів углиб і на 7.5 кілометрів в ширину від Сокіл до Сергіївки, перетнувши річки Вовча і Казенний Торець (що протікають через Прогрес-Вовче і Лозуватське відповідно) за останні тижні.

Машовець попередив, що російські війська близькі до досягнення оперативно значущого прориву на Покровському напрямку до кінця серпня.

Однак нинішні темпи російського тактичного просування в напрямку Покровська, ймовірно, не триватимуть нескінченно довго, оскільки російські війська наближаються до лінії більших і більш урбанізованих населених пунктів. 

Нинішні російські зусилля на Покровському напрямку зосереджені на досягненні тактичного прориву в районі населених пунктів Желанне і Новогродівка. 

Окрім цього, Центральне угруповання російських військ, схоже, швидше передислоковує і розгортає сили між різними секторами своєї нещодавно розширеної зони відповідальності в Донецькій області, ніж це було раніше на більшій частині театру воєнних дій.

Центральне угруповання російських військ, можливо, створили більш гнучку структуру командування та управління  і швидше реагують на потенційну тактичну вразливість України, ніж інші російські угруповання сил в Україні.

Ключові висновки ISW за 1 серпня:

  • Російські війська продовжують повільно, але впевнено просуватися в напрямку Покровська (на захід від Авдіївки), чому значною мірою сприяє нестача української живої сили та рельєф місцевості на північному заході від Авдіївки. Швидше за все, російські наступальні дії ще більше сповільняться по мірі того, як російські війська просуватимуться до лінії більших і більш урбанізованих населених пунктів.
  • Центральне угруповання російських військ, схоже, швидше передислоковує і розгортає сили між різними секторами своєї нещодавно розширеної зони відповідальності (ЗВ) в Донецькій області, ніж це було донедавна на більшій частині театру бойових дій.
  • Центральне угруповання військ, можливо, створило більш гнучку структуру командування і управління і, можливо, швидше реагує на потенційні тактичні вразливості України, ніж інші російські угруповання військ в Україні.
  • Як повідомляється, в Україну прибула обмежена кількість винищувачів F-16, але, ймовірно, пройде кілька місяців, перш ніж Україна зможе використовувати ці літаки в повному обсязі.
  • Президент України Володимир Зеленський підтвердив, що Україна не поступиться своїм суверенітетом і територіальною цілісністю в обмін на дипломатичне врегулювання російського вторгнення.
  • Росія, Білорусь, США, Німеччина, Польща, Словенія, Туреччина і Норвегія 1 серпня провели гучний обмін полоненими, в якому взяли участь 26 ув'язнених з різних країн.
  • Нещодавно російські війська просунулися вперед біля Сватового, Часів Яру та Донецька.
  • Російське опозиційне видання "Важние истории" повідомило 1 серпня, що Міністерство оборони (МО) Росії, можливо, значно перебільшило кількість солдатів-контрактників, яких, як воно стверджує, набрало з осені 2022 року по квітень 2024 року.

ЗОБРАЖЕННЯ ВГОРІ: МАПА DEEP STATE

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

08:15
Ціни на продукти в осінньо-зимовий період можуть зрости на 10-15%, дефіциту не буде
20:47
В Україні 9 вересня подекуди очікується короткочасний дощ та гроза, до 28° тепла
19:17
В Росії нарешті помер ще один естрадний довгожитель який підтримував Путіна
18:07
Ще в одну країну НАТО залетів та розбився "Шахед" рашистів
16:41
В НАТО пожурили РФ за безвідповідальність за "Шахеди" в повітряному просторі Румунії
15:31
Керівник ЦРУ стверджує, що РФ могла завдати ядерного удару по Україні восени 2022 року
13:35
Кількість жертв ракетного удару рашистів по Полтаві зросла до 58 людей
12:23
Вночі було збито одну авіаційну ракету Х-59 та 15 ударних дронів типу «Shahed» рашистів
11:57
Колаборант із Харкова розповів, що з російським куратором його познайомив адвокат
10:54
Кабінет Міністрів України прийняв постанову якою скасував підготовку правників у коледжах

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]