Руйнівний для держави популізм: Зеленський заявив, що роздасть по 1 тисячі гривень кожному за рахунок державного бюджету - це 35 мільярдів, яких немає на зброю

|
Версия для печатиВерсия для печати

Президент України Володимир Зеленський доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму "Є-підтримка", у рамках якої кожен громадянин має отримати 1 тисячу гривень.

Про це він повідомив у своєму традиційному вечірньому зверненні.

"Зараз на всіх рівнях нашої держави має тривати підготовка до найближчих місяців. Опалювальний сезон. Зима. Багато роботи в енергетиці – це захист об’єктів, робота над стійкістю системи. Готуються регіони, готуються громади. Готуються військові. І окрім таких системних речей, є рішення, які можуть бути ухвалені безпосередньо для підтримки людей. Я доручив уряду запровадити з 1 грудня нову програму, яка буде відчутною для кожної сім’ї в Україні. Є-підтримка для всіх наших людей – дорослі, діти, кожна сім’я в Україні. Тисяча гривень на людину – на родину це вийде по кілька тисяч гривень, і кошти можна буде витратити на оплату українських товарів і послуг, зокрема комунальних послуг, електрики. Квитки – це Укрзалізниця. Українські лікарські засоби. Також доручив, щоб ці кошти можна було витратити на українські книжки, на культурні послуги. Можна донатити на військових – волонтерам, на дрони. Усі деталі має визначити Кабмін і представити все це людям. Я чекаю цього найближчим часом. Першого грудня гроші мають бути у людей", - розповів Зеленський.

Нагадаємо, у 2008 році тодішня прем'єрка Юлія Тимошенко розпочала програму з виплати компенсацій вкладникам колишнього Ощадбанку СРСР. За програмою вкладники Ощадбанку СРСР отримували 1 тисячу гривень. Тоді "Юліна тисяча", як назвали програму у народі, обійшлася бюджету у 5 мільярдів гривень.

Також нагадаємо, що станом на зараз населення Україні становить близько 35 млн людей. У цьому випадку сумарна виплата "від Зеленського" сягне 35 млрд грн., яких конче не вистачає на озброєння.

Нагадаємо й про те, що через нестачу грошей провалена програма підтримки переселенців.

Так, голова партії "Слуга народу" Олена Шуляк заявила, що державна політика щодо підтримки переселенців "фактично повністю провалена". За її словами, не отримавши допомоги з житлом, люди "просто повертаються в окупацію".

Про це Шуляк заявила, коментуючи заяву уповноваженого Верховної Ради з прав людини Дмитра Лубінця про те, що в Україні стає менше переселенців.

"ВПО стає менше не тому, що вони знаходять новий дім на контрольованій території. Вони просто повертаються в окупацію. Роблять свій важкий вибір, опиняючись перед дилемою: жити в умовах окупації чи в злиднях без підтримки держави – вони повертаються на ТОТ. Фактично державна політика в питанні підтримки ВПО повністю провалена і як фіговий листок прикривається копійчаними виплатами", - заявила Шуляк.

"Головна і базова потреба ВПО – це власне житло. Допомогти мали б дві державні програми – єВідновлення та єОселя. Більше того, вони навіть синхронізовані: сертифікат можна використовувати як перший внесок за іпотекою. Звучить потужно, але це тільки на папері. Державна іпотечна програма єОселя своїми умовами просто недоступна для ВПО, з яких лише одиниці змогли нею скористатися.

єВідновлення на 2025 рік взагалі не передбачає державного фінансування, тільки відносно невеликі кошти від міжнародних донорів. Та й навіть якби вони були, виплат за житло на ТОТ за програмою єВідновлення, незважаючи на успішний Мелітопольський експеримент, немає. Коли будуть? Ніхто не знає.

У цей час окупант розгортає масштабну інформаційну кампанію. Звісно, в цій кампанії більше брехні та дезінформації, але вже зараз пропонується по 45 тис. рублів компенсації за квадратний метр зруйнованого житла.

А ми тим часом проводимо безкінечні форуми та круглі столи щодо повернення українців із-за кордону, закликаємо створювати умови, щоб після війни мільйони повернулися.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:04
Руйнівний для держави популізм: Зеленський заявив, що роздасть по 1 тисячі гривень кожному за рахунок державного бюджету - це 35 мільярдів, яких немає на зброю
14:14
Конфіскувати статки керівників МСЕК неможливо, їм загрожує лише стаття про недостовірне декларування – голова НАЗК
12:02
Засідання РНБО по МСЕК та прокурорах-"інвалідах": РЕЗУЛЬТАТИ
10:01
Геннадій Сікалов: Що спільного у МСЕК і "президента Львівщини"
09:08
У Грузії розпочалися доленосні для країни парламентські вибори
09:02
Влада повністю провалила програму підтримки переселенців - Шуляк
09:00
Ворог просунувся у Селидовому та ще на кількох напрямках
08:00
Безугла: Потрібно готувати кругову оборону Павлограду та Ізюму
20:20
Досі не звільнений Зеленським генпрокурор Костін заявив про відставку керівників шести прокуратур, які отримували підвищені пенсії. Це мужній вчинок
20:12
Зеленський продовжує лякати українців корейцями, щоб уникнути визнання кризи на фронті

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]