ЄС переживає ріст цін, яких не знав з моменту утворення єврозони

|
Версия для печатиВерсия для печати

В Євросоюзі новий антирекорд цін, який не спостерігався з моменту утворення зони євро в 1999 році.

Відповідні дані опубліковані на сайті Євростату.

Євростат очікує, що за результатами жовтня темп зростання цін у єврозоні пришвидшиться до 10,7%. Такий темп зростання цін в зоні євро не спостерігався з моменту її утворення у 1999 році.

Найбільший внесок у зростання загального показника зробили ціни на енергоносії - 41,9%, їжа, алкоголь та цигарки подорожчали на 13%, інші товари - на 6%, найменше піднімалися ціни у сфері послуг - лише на 4,4%.

Країнами, у яких найбільше зростали ціни, стали: Естонія (22,4%), Литва (22%), Латвія (21,8%), Нідерланди (16,8%) та Бельгія (13,1%).

Європейський центробанк, відповідальний за утримання інфляції на рівні 2%, реагує на ситуацію стримано, днями підвищивши ключову ставку на 0,75 в.п. до 2%.

Нагадаємо, що в Україні наразі інфляція перевищує 25%, а до кінця року ціни можуть зрости на 30%. А ключова ставка НБУ складає 25%.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]