ЄС відключив від SWIFT «Альфа-Банк», «Тінькофф» та Росбанк

|
Версия для печатиВерсия для печати

В рамках 10 пакету санкцій проти Росії під обмеження Євросоюзу потрапили Альфа-Банк, Тінькофф Банк і Росбанку. Обмеження передбачають відключення від міжнародної системи SWIFT, заморожування активів у країнах ЄС та заборону на угоди.

Про це повідомляє офіційний сайт Євросоюзу.

Таке рішення ухвалили у зв'язку з тим, що ці банки є системно значущими та беруть участь у секторах економіки, які забезпечують «суттєвий дохід» Росії. Про банк «Тінькофф» також говориться, що разом із урядом він бере участь у програмах сприяння підприємництву та підтримує своїх клієнтів «у світлі військової мобілізації».

Що стосується «Альфа-Банку», під санкції також потрапили його «дочки» на Кіпрі (Alfa Capital Markets LTD), Нідерландах (Amsterdam Trade Bank NV), Люксембурзі (ABH Holdings) та Казахстані (Subsidiary Bank AlfaBank JSC).

Альфа-Банк і Росбанк з минулого року перебувають під санкціями США. "Тінькофф" раніше в чорні списки не потрапляв. Сайт ЄС повідомляє, що операції з ними потрібно буде завершити до 26 серпня 2023 року.

Але менеджмент банків заявив, що обмеження не вплинуть на обслуговування клієнтів. У «Тінькофф Банку» запевнили, що підготувалися до такого сценарію. «Передаємо слова підтримки нашим міжнародним інвесторам, яких у „Тінькофф“ понад 60%. Ми вже аналізуємо текст рішення Єврокомісії і пізніше повернемось до вас із подробицями», – зазначили там.

Подібне повідомлення поширили представники Альфа-Банку. «Перекази в євро в Альфа-Банку відключили ще навесні минулого року. Картами Visa, Mastercard та Світ у Росії можна платити без обмежень, перекази всередині країни проходять моментально, додаток та „Альфа-Онлайн“ працюють швидко та надійно», – цитує представників банку російський РБК.

У Росбанку виступили з аналогічною заявою. «Банк продовжує працювати в стандартному режимі, робити всі операції в рублях як дистанційно, так і в широкій мережі офісів. Усі умови обслуговування та тарифи за продуктами зберігаються», – цитує видання представників банку.

Окрім банків під санкції потрапив Фонд національного добробуту (ФНБ). ЄС вважає фонд відповідальним за фінансову підтримку держави, оскільки влада РФ збиралася використовувати кошти ФНБ для покриття бюджетного дефіциту найближчими роками.

Нагадаємо, в рамках десятого пакету санкцій проти РФ Євросоюз також запровадив обмежувальні заходи щодо 87 громадян Росії та Ірану та українців, які пішли на співпрацю з ворогом, а також 34 юридичні особи. До списку санкцій, зокрема, потрапили уповноважена з прав людини Росії Тетяна Москалькова; колишній керівник компанії «Мотор Січ» В'ячеслав Богуслаєв; представники Ради Федерації, Держдуми, Ради безпеки, міністерств та інших установ РФ, причетних до анексії українських земель; представники військового керівництва та командувачі ПВК «Вагнер»; окупаційні «прокурори» так званих ЛНР, ДНР та захоплених частин Запорізької та Херсонської областей; представники окупаційної влади; менеджери російських пропагандистських каналів та інші, причетні до поширення російської пропаганди; іранські громадяни, пов'язані з виробництвом та постачанням Росії дронів-камікадзе.

Фото: swift.com

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]