СБУ затримала експосадовця Куп’янської міськради та агітаторку з Херсона, які працювали на рашистів

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Служба безпеки затримала на Харківщині та в Херсоні ще двох колаборантів, які на початку повномасштабної війни співпрацювали з рф.

Одним із фігурантів є колишній посадовець Куп’янської міськради, який після захоплення громади добровільно вступив до місцевої окупаційної адміністрації росії. Там його призначили «головним спеціалістом відділу будівництва». Про це йдеться в повідомленні прес-служби СБУ.

На цій «посаді» колаборант займався реконструкцією зруйнованих рашистами будівель для їх подальшої передачі на потреби країни-агресора.

Насамперед на таких об’єктах ворог «розквартировував» особовий склад окупаційних угруповань росії та облаштовував їхні склади з боєприпасами.

Після деокупації громади колаборант втік до Харкова, де переховувався як «переселенець».

Співробітники СБУ встановили його місцеперебування та затримали в орендованій квартирі.

Ще однією поплічницею ворога виявилася жителька Херсона. Після захоплення обласного центру вона влаштувалася до окупаційного «виборчкому».

Перебуваючи у складі псевдоустанови, жінка була членом так званих «мобільних груп голосування», які обходили помешкання місцевих жителів та агітували їх підтримати фейковий референдум.

Одночасно колаборантка вимагала від людей поставити підпис у «бюлетенях щодо приєднання» регіону до складу рф.

Після звільнення обласного центру зловмисниця залишилася у місті, де намагалася «залягти на дно» та уникнути правосуддя.

Служба безпеки задокументувала злочинні дії фігурантки та затримала її.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам (відповідно до вчинених злочинів) про підозру за такими статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність);
ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність, вчинена за попередньою змовою групою осіб).
Зловмисникам загрожує до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Комплексні заходи проводили співробітники СБУ в Харківській та Херсонській областях спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

«Аргумент»


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]