СБУ затримала церковну хористку УПЦ МП, яка наводила ворожі ракети на позиції ЗСУ поблизу Запоріжжя (ФОТО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Служба безпеки затримала ще одну прихильницю рашизму, яка коригувала повітряні атаки РФ по Запоріжжю та очікувала повної окупації регіону. За даними слідства, затриманою виявилась церковна хористка та дружина настоятеля місцевого храму УПЦ МП.

Про це повідомляє пресслужба СБУ.

"Встановлено, що за координатами фігурантки російські окупанти намагались уразити місця базування Сил оборони поблизу обласного центру.

Насамперед ворога цікавили пункти тимчасової дислокації підрозділів ЗСУ, які залучені до контрнаступальних операцій на Бердянському та Мелітопольському напрямках", - ідеться у повідомленні.

Співробітники СБУ встановили місцеперебування російської інформаторки та затримали її у власному помешканні в одному із селищ неподалік Запоріжжя.

Як встановило розслідування, фігурантка ще з початку повномасштабного вторгнення РФ підтримувала злочинні дії російських загарбників і сподівалась на захоплення всього південного регіону України. Вона неодноразово розповідала про це своїм знайомим з Москви у ході телефонних розмов.

Згодом фігурантка почала відстежувати місця зосередження особового складу та військової техніки ЗСУ на території громади.

Отриману інформацію вона месенджером передавала своїм знайомим в Росії, які потім "звітували" про це представникам спецслужб РФ, зазначили у пресслужбі.

Під час обшуків за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для передачі закритої інформації.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантці про підозру за ч. 2 ст. 114-2 Кримінального кодексу України (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення зброї, озброєння та бойових припасів в Україну, рух, переміщення або розміщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану).

Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:23
В Україні 4 жовтня місцями невеликий дощ, до +26°, запиленість повітря збережеться до вихідних
19:05
Чекаємо що ще один "слуга" втече за кордон: НАБУ скерувало до суду справу про хапугу-нардепа Клочка
18:27
На Рівненщині лікар за 6,5 тис. доларів США ставив фіктивні діагнози «ухилянтам»
17:57
В телемарафоні після виходу Суспільного показують тільки «слуг народу»
16:17
Організував примусову мобілізацію громадян для війни проти України – повідомлено про підозру Пушиліну
15:01
Новий генсекретар НАТО Марк Рютте здійснив свій перший закордонний візит до Києва
14:25
ПАРЄ визнала Голодомор геноцидом українського народу
13:26
СБУ заочно повідомила про підозру головному конструктору російських дронів ZALA та Ланцет
12:30
Дрони атакували військовий аеродром рашистів у Воронезькій області
11:12
Ключова сировина для літаків Finnair надходить з РФ від компанії, пов’язаної з Кремлем

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]