Сектанти УПЦ МП вивозять барахло з Києво-Печерської лаври (ВІДЕО)

|
Версия для печатиВерсия для печати

Семінаристи УПЦ МП почали вивозити майно з Києво-Печерської лаври. Зокрема, вивозять книги з бібліотеки, а також меблі та особисті речі.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”.

“Семінарист повідомив, “просто так” і “оскільки невідомо, що буде до 29 числа”, – пише видання.

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко прокоментував те, що відбувається. За його словами, семінаристи вивозили бойлери, столи та інше.

“І так само намагалися вивезти якісь інші речі, на які громадяни донатили, щоб лавра могла жити. Яким чином вони вивозять це майно – ще треба окремо розібратися. Наше головне завдання було зберегти державне майно і зрозуміти, яким чином вони користувалися майном упродовж багатьох років. Тому сьогодні почала працювати комісія”, – сказав Ткаченко.

Він додав, що у разі відсутності речей, які перебувають у державній власності, буде кримінальна відповідальність. До того ж комісія має бути завершена до 29 березня, і тоді будуть оприлюднені дані.

Ткаченко зазначив, що автомобілі семінаристів перевіряють під час виїзду, тож він виключає, що щось важливе могли вивезти у такий спосіб.

“Є питання щодо мощей, що розміщені в печерах, але зараз доступ до печер перекрито. Тому я сподіваюся, що нічого кримінального не буде. Якщо буде – відповідальність негайно”, – зазначив міністр.

Як відомо, чоловічий монастир УПЦ МП (Свято-Успенська Києво-Печерська лавра) зобов’язали до 29 березня звільнити будівлі та споруди Національного заповідника “Києво-Печерська лавра”.

Документ надійшов від в. о. генерального директора Національного заповідника “Києво-Печерська лавра” Олександра Рудника. Як ідеться в тексті попередження, міжвідомча робоча група встановила порушення монастирем умов договору щодо використання державного майна.

Як повідомлялося, очільник УПЦ МП митрополит Онуфрій заявив, що Києво-Печерська лавра була побудована вірними їхньої Церкви, а “іншої тоді не було”. Він вважає, що “несправедливо не давати їм дозволу служити в цьому святому місці”.

Міністр культури та інформаційної політики наголосив, що Києво-Печерську лавру найперше повинні покинути підсанкційні особи з УПЦ МП, окрема митрополити Антоній та Павло.

Керуючий справами УПЦ МП митрополит Бориспільський та Броварський Антоній Паканич заявив, що держава “відбирає майно законних власників, а на державному рівні узаконюють церковне рейдерство”, маючи на увазі рішення про виселення УПЦ МП із Києво-Печерської лаври.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]