Ще одна підлість по відношенню до українського народу: Стафанчук закрив засідання ВР, аби унеможливити відкликання Безуглої з керівництва оборонного комітету

|
Версия для печатиВерсия для печати

За словами Ярослава Железняка, «слуги народу» бояться, що депутати таки підтримають постанову у разі голосування.

У Верховній Раді намагалися включити з голосу питання про відкликання «слуги народу» Мар’яни Безуглої з посади заступниці голови комітету з нацбезпеки, оборони та розвідки. Однак зробити цього депутати не змогли, повідомив парламентар з фракції «Голос» Ярослав Железняк.

«Але проти виступив Арахамія (глава фракції «Давид Арахамія» – ред.). І так і не поставили. Бояться що є голоси», – повідомив Железняк.

За його словами, вимагали проєкт постанови поставити в порядок денний «слуга народу» Ігор Кривошеєв, Ірина Геращенко та Артур Герасімов із «Європейської солідарності», позафракційний Дмитро Разумков, Володимир Кабаченко з «Батьківщини» та Олександра Устінова з «Голосу».

Згодом Железняк повідомив, що вдруге сам спробував включити цей проєкт постанови до порядку денного, але не вийшло.

«Знову, вже я, намагався поставити цю постанову в порядок денний…. І знову навіть бояться ставити на голосування», – додав Железняк.

Після кількох невдалих спроб, деякі народні депутати вирішили заблокувати трибуну Верховної Ради, аби змусити керівництво включити постанову до порядку денного. Однак, замість цього спікер парламенту Руслан Стефанчук закрив пленарне засідання.

Про наміри безпекового комітету щодо Безуглої стало відомо минулого тижня. Сама ж Безугла пожалілася, що члени комітету голосували за таке рішення за її відсутності. Також вона заявила, що «не здасться ніколи». Ініціаторами відкликання Безуглої стали її колеги по комітету. При чому регламентний комітет рекомендував депутатам вирішити це питання у сесійній залі шляхом голосування.

Нагадаємо, Безугла виступила із заявою, що головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний не зміг надати план задуму ведення війни на 2024 рік, через що вона закликала його піти у відставку. Варто наголосити, що перу Безуглої належить достатньо яскравих заяв, однак, попри її нульову політичну вагу, вона нічого не пише випадково.

Водночас секретар комітету ВР з питань національної безпеки, оборони та розвідки Роман Костенко попередив, що вимагати план ведення війни – це дискредитація керівництва країни. Він нагадав, що заявами про нібито відсутність плану відзначилася не лише Безугла. Про це стверджували також і глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, і депутатка від «Голосу» Олександра Устінова.

Також днями Безугла звинуватила ЗСУ у бюрократії через що, начебто з фронту не проводять евакуацію тіл загиблих українських військових.

Вже колишній представник президента КСУ нардеп Федір Веніславський зазначив, що вважає неприпустимою діяльність і поведінку Безуглої. Він додав, її перебування у комітеті може становити загрозу національній безпеці. Також у березні він вимагав вивести народну депутатку з комітету через скандал із законопроєктом про можливість призначення міністром оборони військового.

Вгорі: Мар'яна Безугла / Facebook

«Аргумент»


На цю тему:

 

 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]