Що Шольц, Макрон, Драгі та Йоганніс сказали в Ірпені

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Сирени повітряної тривоги лунають в українській столиці під час візиту президента Франції Еммануеля Макрона, прем’єра Італії Маріо Драгі, канцлера Німеччини Олафа Шольца та румунського президента Клауса Йоганніса. Чотири лідери нічним поїздом прибули до Києва з першим візитом в Україну з початку повномасштабного російського вторгнення 24 лютого.

Вся четвірка перед зустріччю із президентом Володимиром Зеленським приїхала до Ірпеня, який напередодні візиту Макрон в ефірі BMFTV назвав “місцем, де відбувалися вбивства”.  

 

Сирени були майже щодня в Києві з початку російського вторгнення в Україну.

Прем'єр Італії Драгі в Ірпені зупинився перед розбомбленими будівлями: "Весь світ на вашому боці", – сказав він місцевій владі. Драгі зустрічали мер київського передмістя Олександр Маркушин та голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба. 

Незабаром до італійського прем’єра приєдналися Шольц, Макрон та Йоганніс. Вони у супроводі озброєних українських військових та натовпу журналістів пройшлися уздовж почорнілих від обстрілів та полум'я будинків серед переламаних сосен. 

"Все це треба бачити і знати”, - наголосив Драгі.

"Ми хочемо не тільки проявити нашу солідарність, ми також хочемо запевнити, щоб допомога, яку ми організовуємо: фінансова, гуманітарна, але й у сфері озброєння, триватиме", — сказав Шольц в коментарі Bild.

"Ми будемо займатися цим, доки триватиме боротьба України за незалежність", – запевнив він.

"На жаль, в Бучі та інших містах були масові вбивства, це воєнні злочини", - сказав Макрон. "Україні потрібна більш ефективна оборонна зброя", щоб захистити себе від російського вторгнення, додав він, відзначаючи героїзм українців перед російським варварством.

“Ми всі бачили ці образи спустошеного міста, яке водночас є містом-героєм, оскільки саме тут, серед іншого, українці зупинили російську армію, яка йшла на Київ. Героїзм армії, але й українського населення", - наголосив Макрон. 

В Ірпені він також згадав, що в місті, розташованому на північно-західній околиці Києва, є перші сліди воєнних злочинів.

Графіті на стіні з написом "Make Europe, not war (Робіть Європу, а не війну)" зворушили Макрона: "Дуже зворушливо бачити це. Це правильне повідомлення".

“Цей візит дуже важливий для українців, щоб президент [Макрон] усвідомив шкоду, дле й неймовірний опір українського народу”, - сказав посол Франції в Україні Етьєн де Понсен.

Біля фото- та відеовиставки, яку представили лідерам чотирьох країн в Ірпені, він пояснив, що вони “показали траєкторію розвитку (певних міст), порушену війною”.

Після того, як німецький канцлер в Ірпені на власні очі побачив масштаби руйнувань, залишених путінськими військами, він назвав російське вторгнення “війною на знищення”. 

Президент Клаус Йоганніс заявив у четвер, після візиту до Ірпеня, що російські окупанти повинні бути притягнуті до відповідальності міжнародним кримінальним правосуддям за неймовірні руйнування в Україні.

"У мене немає слів, щоб описати неймовірну людську трагедію і жахливі руйнування, які ми бачили сьогодні в Ірпені. Я твердо повторюю свій заклик до того, щоб всі російські загарбники були притягнуті до відповідальності міжнародним кримінальним правосуддям, яке Румунія повністю підтримує", - написав у Twitter президент.

 

Ірпінь, на північно-західній околиці Києва, став місцем жорстоких зіткнень між росіянами і українцями в перші дні російської агресії. Російська армія швидко взяла під контроль це багате передмістя, в якому до війни проживало 60 тисяч жителів, і окупувала його протягом усього березня. Загалом у передмістях Києва після звільнення області знайшли  понад 1300 тіл вбитих цивільних. Частина з них піддавалися тортурам та були страчені.

В Україні відбувається щось жахливе, що виходить за межі агресивної війни. Докази підтверджують заяви українців про те, що вони стикаються з реальним або потенційним геноцидом з боку Росії. Світ повинен вирішити, як відреагувати. Про це у «Російська геноцидна війна в Україні» пише директор зі спеціальних ініціатив Інституту стратегії та політики New Lines у Вашингтоні (США), доктор Азім Ібрагім, який приїхав в Україну, щоб розслідувати питання вчинення геноциду Росією проти України та зібрати докази.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]