Шольц у виступі в Бундестазі: «Німеччина завжди буде однією з перших у підтримці України»

|
Версия для печатиВерсия для печати

Одразу після схвалення поставок Україні танків Leopard 2, канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив у Бундестазі.

Про це повідомляє Süddeutsche Zeitung. Зокрема, він запевнив про подальшу підтримку України.

Спочатку канцлер високо оцінив політику федерального уряду, особливо підхід до енергетичної кризи. Зокрема, мова йде про заходи уряду щодо імпорту газу не з росії.

«У всьому ми не забували про згуртованість», – сказав Шольц.

Причиною всіх необхідних заходів він назвав «страшну, загарбницьку імперіалістичну війну росії проти України».

«Німеччина завжди буде однією з перших, коли йдеться про підтримку України… Усі військові системи, які Німеччина вже поставила, були передані в тісній співпраці з партнерами. Завжди треба дати зрозуміти, «що ми робимо все, що потрібно і можливо, щоб підтримати Україну, але водночас ми не даємо війні перерости у війну між росією та НАТО», – заявив Шольц.

Говорячи про рішення щодо передачі Україні «Леопардів» канцлер заявив, що «це було правильно, і правильно, що ми не пустили себе на самоплив, але ми покладаємося на цю тісну співпрацю в такому питанні».

«Вірте мені, довіряйте федеральному уряду… Це додатково гарантуватиме, що підтримка України буде можливою без ризиків для Німеччини, які «ростуть у неправильному напрямку», – заявив Шольц, звертаючись до стурбованих громадян.

Він запевнив, що Німеччина приймала всі відповідні рішення у тісній співпраці із союзниками. Канцлер додав, що співпраця та координація є єдиним принципом запобігання ескалації та розширенню конфлікту. 

«Ніхто не може сказати вам, що таке правильні та неправильні рішення». Це було правильно і цілком навмисно, що уряд крок за кроком йшов до цього рішення. Це єдиний принцип, який гарантує безпеку для Європи та Німеччини в такій небезпечній справі», – заявив Шольц.

Канцлер додав, що не бачить розбіжностей із США в питанні допомоги Україні.

«Президент США Джо Байден – справді хороший партнер. Я відчуваю чудову згоду з американським президентом. Домовилися, що й надалі будемо діяти разом», – додав канцлер Німеччини.

Угорі: Олаф Шольц та німецькі солдати на тлі танка Leopard 2 A7VФото: Moritz Frankenberg/dpa/picture-alliance

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]