Синод ПЦУ закликав владу заборонити релігійні організації з центром у росії

|
Версия для печатиВерсия для печати

Православна Церква України підтримує запровадження законодавчої заборони на підпорядкування (афілійованість) релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням в країні-агресорі – російській федерації.

Про це йдеться в заяві Священного Синоду ПЦУ щодо необхідності законодавчого обмеження втручання країни-агресора в релігійне життя України за 2 лютого.

У документі йдеться, що Московська патріархія, як керівний центр РПЦ, а також її структурні підрозділи перебувають під вирішальним впливом політичного керівництва рф та російських спецслужб. Під подібним впливом більшою чи меншою мірою перебувають також інші релігійні об’єднання, керівний центр яких знаходиться в рф.

“В умовах війни проти України цей вплив використовується як інструмент гібридної агресії проти нашої держави, задля виправдання колабораціонізму з окупантами на захоплених українських землях, для схиляння громадян України до зради Батьківщині та до дій в інтересах агресора”, – йдеться в заяві.

Тому Православна Церква України підтримує необхідність запровадження законодавчої заборони на підпорядкування (афілійованість) релігійних організацій в Україні релігійним об’єднанням в країні-агресорі – російській федерації.

“Якщо релігійне об’єднання, яке всупереч закону продовжує носити назву “Українська Православна Церква”, справді є незалежним від Російської Православної Церкви, як про це протягом останнього часу кажуть його речники, – така законодавча норма не буде жодним чином впливати на його становище, але навпаки, захистить це об’єднання від злочинного російського втручання. Однак, як встановлено релігієзнавчою експертизою, релігійне об’єднання “УПЦ” насправді залишається частиною РПЦ. Його керівництво суголосно з країною-агресором поширює наклепи на Україну щодо нібито “переслідувань”, водночас практично повністю ігноруючи численні та систематичні реальні факти порушення на окупованих рф українських територіях права на свободу совісті, як і решти прав і свобод людини”, – йдеться в заяві.

Священний Синод закликає українську державу продовжити працю, спрямовану на захист національної безпеки у релігійній сфері, а міжнародне співтовариство – з розумінням та адекватно поставитися до заходів, які вживає Україна у своєму опорі російській гібридній агресії.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У суботу в Україні хмарно з проясненнями, дощі в центрі та на півдні
18:08
Смерть на колесах: чому китайські електромобілі становлять серйозну загрозу для нашої безпеки
17:04
"Після перемоги Революції Гідності": чому по Татарова, Портнова та інших зрадників з цієї кодли українці все одно прийдуть
16:58
Продаж картин Медведчука, які мають музейне значення, буде зупинений - АРМА
16:05
Генерал СБУ, покидьок Ілля Вітюк у 2014 році знімав Майдан з боку «Беркута» - Слідство.Інфо
15:33
Олександр Чупак: Чому держава не спроможна розв’язати демографічну проблему
13:18
Новини агентури ФСБ: нардеп Артем Дмитрук співпрацює зі священником УПЦ МП Чертиліним, якого підозрюють у держзраді, – Bihus.Info
12:18
Геть від москви: Молдова скоротила зовнішні торговельні відносини з рф до 3%
11:02
Перше збиття Ту-22М3 у повітрі: ЗСУ вразили літак за 300 кілометрів від України (ВІДЕО)
10:54
Ракетний удар рф по Дніпру та області: вбито 9 осіб, зокрема 3 дітей, понад 25 дістали поранення

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]