Ситуація в "Укрінформі" - це результат антидержавної інформаційної політики

|
Версия для печатиВерсия для печати

"Стало відомо, що донедавна гендиректор державного інформаційного агентства «Укрінформ» Олексій Мацука, якого "слуги" призначили в листопаді 2023 року, створив цілу систему «темників» у «кращих традиціях» сумнозвісних «темників» Медведчука.

Очоливши «Укрінформ», Мацука одразу почав розсилати регіональним редакціям таблички з трьома колонками: перелік тем; бажані для влади спікери і небажані спікери. В деяких випадках там були конкретні прізвища. В деяких – окремі категорії. Наприклад, для теми щодо відключення водопостачання небажаними спікерами були «мешканці регіону, в яких відсутнє водопостачання тривалий час», щодо антикорупційної стратегії – «представники громадянського суспільства, які наразі є організаторами/учасниками мітингів щодо розподілу бюджетних коштів», а по темі ветеранського руху – «учасники бойових дій, які через власні організаційні питання не змогли оформити допомоги»!

Тих журналістів, які були незгодні з появою «темників», почали масово виживати з агентства, змушуючи звільнятися під будь-якими приводами. Але, після того, як всі ці речі почали виходити у публічний простір, насамперед від співробітників «Укрінформу», незгодних із таким свавіллям, влада була змушена звільнити Мацуку буквально тиждень тому.

(Подробиці у статі Цензура, погрози журналістам, підкуп і брехня: як Офіс президента нищить незалежні ЗМІ в Україні на прикладі агенції "Укрінформ" - А.).

Проте, очевидно, що всю цю діяльність Мацука робив за вказівками з Офісу Президента. 

Недарма з приходом Мацуки в «Укрінформі» на керівних посадах з’явилися особи, пов’язані з оточенням Єрмака, зокрема з його прес-секретаркою Дарією Зарівною (при цьому у новинах різко зросла кількість згадок про Єрмака), а на YouTube-каналі агентства запустили програму радника Єрмака, екс-нардепа і члена наглядової ради «Укрзалізниці» Сергія Лещенка.

А «вишенька на торті» у всій цій ганебній історії – це те, що Мацука ще позавчора входив до Комісії з журналістської етики (!) Тобто він якраз мав би боротися із тими явищами, які сам активно впроваджував. Звідти його тепер теж виключили в наслідок суспільного тиску.

І ось тут варто вкотре нагадати про «Єдиний телемарафон», який з’їдає мільярди бюджетних коштів, слугуючи насамперед піар-майданчиком для «слуг» та не допускаючи правду про злодіяння правлячої олігархії в ефір. А ще цей «марафон» шкодить справі оборони країни від повномасштабної навали російського імперіалізму, адже провладні політики, блогери та "експерти", які не вилазять із нього, своєю пафосно-бравурною риторикою розхолоджують суспільство, створюючи у нього викривлену картину війни. Особливо велику шкоду він приніс своїми брехливими казочками про перспективи контрнаступу літа 2023 року! Натомість люди, які говорять правду про кричущі проблеми обороноздатності держави та шляхи їх вирішення, на «телемарафоні» є тими самими «небажаними спікерами», що й в темниках Мацуки. Власне, ми впевнені, що такі самі по-суті темники в тій чи іншій формі існують і на цьому горе-марафоні. 

Тому очевидно, що у нинішньому форматі «Єдиний телемарафон» остаточно вичерпав себе й має бути негайно завершений, до чого й закликає наша партія Народовладдя!"

Автор: Левченко Юрій, голова партії "Народовладдя", народний депутат України VIII скликання. Засновник Волонтерського центру "UA.HELP"

(Джерело).


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]