Склад боєприпасів знищений дронами у РФ містив північнокорейські ракети

|
Версия для печатиВерсия для печати

Як відзначили джерела, цієї ночі росіяни недорахувалися великого складу з боєприпасами та технікою у населеному пункті Солдатське Воронезької області РФ.

Склад боєприпасів у Воронезькій області Росії вразили дрони СБУ. Про це Суспільному повідомили джерела у спецслужбах.

За інформацією джерел, цей склад росіяни активно використовували для перекидання техніки в Україну, тому дрони СБУ відпрацювали саме по ньому.

На цей момент на об’єкті зафіксовано чотири осередки потужної пожежі та безперервну детонацію боєприпасів, яка триває і досі. Місцева влада проводить термінову евакуацію мешканців прилеглих населених пунктів.

"СБУ продовжує системну роботу по створенню демілітаризованої зони в прилеглих до України областях РФ. Військові аеродроми, склади з боєприпасами та об‘єкти інфраструктури, які працюють на війну в Україні, — є законними цілями", — повідомило поінформоване джерело.

Пізніше керівник Центру протидії дезінформації Ради нацбезпеки та оборони Андрій Коваленко уточнив, що внаслідок удару по складу боєприпасів у Солдатському знищені північнокорейські ракети, які для Росії передав Кім Чен Ин.

Нагадаємо, у червні 2024 року лідер Росії Володимир Путін вперше за 24 роки прибув із візитом до Північної Кореї. У межах візиту Путін та Кім Чен Ин підписали договір про "всеосяжне стратегічне партнерство" між Росією та Північною Кореєю. Про постачання зброї з КНДР до Росії говорили в США ще з січня 2023 року.

Розвідка Південної Кореї 1 листопада вказала, що КНДР з серпня відправила у РФ понад мільйон артснарядів для війни проти України.

11 січня 2024 року генеральний прокурор Андрій Костін підтвердив, що Росія використовувала проти України ракети з Північної Кореї. Це підтверджувала й Служба безпеки України. Докази використання північнокорейської зброї проти України у червні цього року надали Раді безпеки ООН.

«Аргумент»


В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]