Службове розслідування встановило порушення з боку Гізо Углави; його перебування на посаді залежить лише від рішення директора НАБУ- ЦПК

|
Версия для печатиВерсия для печати

Центр протидії корупції повідомляє "... нові деталі в історії з витоками у НАБУ, тиском на викривачів та можливими звільненням Гізо Углави. Про них стало відомо сьогодні на брифінгу НАБУ і САП.

За посиланням описали, чому фінальне рішення – чи піде Углава з посади – після розслідування так чи інакше залежить ВИКЛЮЧНО від директора НАБУ. Саме він визначений законом відповідальним.

Кілька важливих моментів, які розповіли під час брифінгу:

1. Закінчено службове розслідування щодо тиску на викривачів. Внутрішній контроль НАБУ встановив порушення з боку причетних до тиску (очевидно – мова про Углаву). Це порушення: Закону “Про державну службу”, кодексу етики, внутрішніх документів НАБУ.

2. Результати завершення процедур в межах дисциплінарної справи, за словами Кривоноса, варто очікувати “за 2-3 тижні”. Поки ви промовили це в голові голосом Арестовича, зазначимо – 15 липня на засіданні комітету Ради Кривонос обіцяв завершення за місяць. Тобто, 15 серпня. Що ж, чекаємо ще пару тижнів.

3. Засідання комісії, яка має прийняти рішення, Кривонос запропонує зробити публічним.

4. Директор НАБУ також визнав, що допустив помилок “на початку цього розслідування”.

Досудове розслідування саме про витоки у НАБУ ще триває. Це завжди довга процедура, тому раніше ЦПК і наполягало на службовому розслідуванні щодо Углави. Проте за словами керівника САП, ускладнив розслідування той факт, що фігуранти були обізнані з його фактом від початку розслідування.

Тобто, маємо – виток про розслідування про витоки про розслідування.

З хороших новин. Попри всі проблеми НАБУ та САП мали найбільш успішне півріччя роботи за весь час існування. Економічний ефект від їх роботи лише за півроку склав 3,7+ млрд грн."

Колаж ЦПК

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

09:31
Українські агровиробники можуть забезпечити до 95% потреб ЗСУ в продовольстві
08:15
Суд на Вінниччині очолив суддя, якого засудили за корупційний злочин
20:37
10 вересня в Україні місцями короткочасні дощі, грози, до +29° тепла
19:45
Google перестав створювати облікові записи з російським номером телефону
18:15
Польські спецслужби запобігли спільній диверсійній операції Росії та Білорусі
17:05
СБУ повідомила про нову підозру очільнику Бучанського ТЦК, якого викрили на схемах для ухилянтів
16:18
Забруднення річок Сейм та Десни сталося через знищення рашистами очисних споруд
15:21
СБУ та Нацполіція затримали агента рф, який палив об’єкти Укрзалізниці на Полтавщині
14:23
Інспектор Львівської митниці організував схему виїзду ухилянтів за кордон
13:15
СБУ затримала агента-рашиста, який розставляв «відеопастки» для коригування ударів по Києву

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]