Справи Майдану: тільки зараз екскерівникам СБУ, директору ФСБ рф Бортнікову та ще 20 "фсбешникам" повідомлено про підозру у підривній діяльності проти України

|
Версия для печатиВерсия для печати

Працівники ДБР повідомили про підозру директору ФСБ РФ Олександру Бортнікову в організації вчинення державної зради колишнім керівництвом СБУ, розпалюванні національної ворожнечі та ненависті в Україні та незаконного перешкоджання протестним акціям у 2013-2014 роках. Також підозри повідомлені 20 високопосадовцям спецслужб РФ. Серед них директор федеральної служби військ росгвардії Віктор Золотов та інші "фсбешні" генерали.

Про це повідомили в Офісі Генпрокуратура України.

"За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора повідомлено про підозру директору ФСБ РФ в організації вчинення колишнім керівництвом СБУ державної зради, а також дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті в Україні, незаконного перешкоджання акціям протесту в 2013-2014 роках", - йдеться в повідомленні.

Також ще 20 співробітникам ФСБ РФ повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри. Тепер їм інкриміновано пособництво у вчиненні державної зради та сприяння керівництву СБУ в наданні РФ допомоги у проведенні підривної діяльності проти України, а також розпалювання національної ворожнечі і ненависті, приниженні національної честі та гідності. Крім того, їм повідомлено про нову підозру у незаконному перешкоджанні протестним акціям.

"Серед підозрюваних генерал армії - колишній керівник служби безпеки президента РФ , заступник головнокомандувача внутрішніми військами та ще 5 генералів, які займали керівні посади в фсб рф. Також повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри екскерівникам СБУ: колишньому Голові СБУ Олександру Якименку, його першому заступникові – керівникові Антитерористичного центру та начальникові Департаменту захисту національної державності СБУ", - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Їм інкриміновано державну зраду, розпалювання національної ворожнечі та ненависті, повідомлено про нову підозру у незаконному перешкоджанні протестним акціям, добровільному зайнятті посад в органах безпеки держави-агресора на тимчасово окупованих територіях України із лютого 2022 року.

Як з'ясувало слідство у грудні 2013 року, на виконання спільного рішення тодішніх керівників СБУ та ФСБ РФ, 20 співробітників російської спецслужби приїхали в Україну. Вони розміщувалися в будівлях СБУ та, за підтримки колишніх голови, його  заступника та керівника департаменту СБУ.  організовували виготовлення відеозаписів провокативного характеру.

"Вони створили YouTube-канал, через який поширили у мережі інтернет та медіа понад 250 відеозаписів. У вказаних відео дискредитувалися суспільно-політичні події в Україні та принижувалися українці як нація загалом", - зазначили в Офісі Генпрокурора.

Досудове розслідування веде ДБР.

Фото вгорі: Олександр Якименко. А ми писали ще у січні 2013 року: Новый председатель СБУ примитивен, малограмотен и большой патриот России.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]