США, ЕС і Туреччина не визнаватимуть результатів російських псевдореферендумів

|
Версия для печатиВерсия для печати

Сполучені Штати ніколи не визнають результати псевдореферендумів на окупованих територіях України та їхню анексію росією.

Про це з посиланням на заяву президента США Джо Байдена повідомляє сайт Білого дому.

Американський президент наголосив, що росія порушує Статут ООН.

"Сполучені Штати ніколи не визнають українську територію як щось інше, крім частини України. Російські "референдуми" є обманом – фальшивим приводом для спроби силою анексувати частини України, грубо порушуючи міжнародне право, в тому числі Статут ООН", – зазначив президент США.

Він додав, що США разом із союзниками продовжать працювати із над додатковими економічними санкціями.

"США підтримують наших партнерів у всьому світі – і кожну націю, яка поважає основні принципи статуту ООН – у відкиданні будь-яких сфабрикованих результатів, які оголосить рф. Ми продовжимо підтримувати українців і надавати допомогу, щоб допомогти їм захистити себе, коли вони мужньо протистоять вторгненню росії", – зазначив він.

"Будемо підтримувати Україну стільки, скільки потрібно" – лідери G7 про "референдуми"

Лідери країн "Групи семи" в п’ятницю опублікували заяву, в якій засудили псевдореферендуми, що проводяться росією на тимчасово окупованих територіях, і пообіцяли продовжувати підтримку України.

Про це свідчить текст заяви.

Лідери G7 наголошують, що росія намагається використати бутафорські референдуми, щоб "створити фальшивий привід для зміни статусу української суверенної території, яка є об'єктом російської агресії, що триває".

"Ці дії явно порушують Статут Організації Об'єднаних Націй та міжнародне право і діаметрально суперечать принципу верховенства права у відносинах між державами… Ми ніколи не визнаємо ці референдуми, які виглядають як крок до російської анексії, і ми ніколи не визнаємо спробу анексії, якщо вона відбудеться", – наголошується в заяві.

Також глави держави "Групи семи" засудили ядерну риторику й оголошення про часткову мобілізацію в росії.

"Ми готові накласти подальші економічні санкції на росію, а також на фізичних та юридичних осіб – як у росії, так і за її межами, – які надають політичну або економічну підтримку незаконним спробам росії змінити статус української території", – зазначається в їхній заяві.

Лідери G7 зазначили, що продовжать надавати Україні фінансову, гуманітарну, військову, дипломатичну та правову підтримку, а також сприятимуть її відновленню, зокрема і через міжнародну експертну конференцію, яка відбудеться в Берліні 25 жовтня.

"Ми будемо твердо стояти поруч з Україною стільки, скільки буде потрібно", – підсумовується в заяві.Туреччина не визнаватиме результатів російських псевдореферендумів

Туреччина не визнаватиме результатів фальшивих “референдумів”, які росія проводить на окупованих територіях України.

Про це заявив речник президента Туреччини Ібрагім Калин, інформує CNN Türk.

Видання нагадує, що учора так звані "лнр" та "днр" і представники окупаційних адміністрацій в Херсонській та Запорізькій областях розпочали проведення псевдореферендумів про приєднання до рф.

"Ми не вважаємо коректними односторонні ініціативи щодо проведення референдумів, оскільки ми не визнали кримський “референдум” 2014 року та його результати, наша позиція щодо таких “референдумів” є чіткою. Ми визнаємо територіальну цілісність українського народу і держави, висловлюємо підтримку Україні", - зазначив Калін.

Він додав, що Туреччина докладає щирих зусиль для припинення війни, тоді як російська сторона робить ці кроки для того, щоб зміцнити свої позиції.

"Ця війна буде затяжною, на жаль, складається враження таке, що вона буде затяжною", - додав речник президента Туреччини.

Нагадаємо, учора росія почала псевдореферендуми на тимчасово захоплених територіях Запорізької, Херсонської, Луганської і Донецької областей щодо їх незаконного приєднання до свого складу.


На цю тему:

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У п'ятницю в Україні короткочасні дощі, на півдні до +28°С
19:08
Міністр-кримінальник Сольський подав заяву про відставку
18:03
Автівки на потреби армії: який транспорт можуть забрати
16:24
Голову райсуду на Дніпропетровщині взяли на хабарі
16:15
Антитютюнові активісти заплуталися у власній бухгалтерії і не хочуть звітувати за отримані гранти
14:18
ПЦУ спростувала міф про те, що жінкам неможна перебувати у церква в брюках і з непокритою головою
12:59
Щільність застосування дронів на бахмутському напрямку небачена раніше — військовий
10:55
Шабунін: Офіс Генпрокурора закрив понад 1,2 тис. проваджень щодо бізнесу, проте лише 2 з них належать БЕБ, яке "стриже" підприємців
09:02
Офіс генпрокурора після аудиту закрив кожну п'яту справу проти бізнесу, найбільше "туфти" плодить ДБР "імені Татарова"
08:27
Українські чоловіки 18-60 років не зможуть отримати паспорти за кордоном – постанова КМУ

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]