США вимагають від Угорщини негайно схвалити вступ Швеції до НАТО

|
Версия для печатиВерсия для печати

Високопоставлені законодавці США заявили, що хочуть, щоб Угорщина негайно схвалила вступ Швеції до НАТО, припустивши, що Будапешт ризикує остаточно зіпсувати свої відносини з Вашингтоном, якщо не вживе заходів.

Про це повідомляє Reuters.

Голова комітету Демократичної партії із закордонних справ сенатор Бен Кардін заявив, що він "глибоко стурбований" напрямком діяльності нинішнього уряду Угорщини.

Депутат відзначив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан затримував допомогу Україні від Євросоюзу, а також перешкоджає вступу Швеції в НАТО.

"Партнери не роблять цього. І я сумніваюся, чи є вони надійним союзником для нашої програми безвізу" - заявив Кардін.

Програма безвізового режиму дозволяє громадянам 41 країни подорожувати до Сполучених Штатів на термін до 90 днів без візи.

А сенатори демократ Жанна Шахін і республіканець Том Тілліс, які є співголовами Групи спостерігачів від НАТО в Сенаті, виступили з заявою, в якій закликали Угорщину змінити курс: "Бездіяльність Угорщини ризикує безповоротно зіпсувати її відносини зі Сполученими Штатами та НАТО".

нагадаємо: Швеція разом із Фінляндією подали заявку на вступ до НАТО у 2022 році після вторгнення Росії в Україну. Але її членство затримали Туреччина та Угорщина, залишивши країну в підвішеному стані та розчарувавши союзників по НАТО, які вважають Швецію важливим гравцем у забезпеченні безпеки в Балтійському регіоні.

Зараз Угорщина є єдиним членом НАТО, який не схвалив заявку Швеції на вступ до альянсу.

Угорський парламент може зібратися у понеділок, 5 лютого, на позачергове засідання на вимогу опозиції, проте невідомо, чи буде можливим голосування щодо вступу Швеції у НАТО, як хоче опозиція.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

12:42
Відсьогодні набувають чинності положення закону "Про медіа" щодо збільшення української мови на ТБ, - Кремінь
10:01
Вища рада правосуддя нарешті відкрила дві дисциплінарні справи щодо корумпованого голови Ленінського райсуду Полтави Новака
08:00
ГЕНШТАБ ЗСУ: ситуація на фронті та втрати ворога на 17 червня
07:39
НАТО обговорює приведення ядерної зброї у стан бойової готовності, - Столтенберг
20:00
У понеділок буде сухо лише на півдні України
18:11
Тімоті Ґартон Еш: «Після виборів Європа в давно забутій небезпеці»
16:01
Декларацію саміту у Швейцарії щодо України підписали 84 зі 101 делегації
14:58
Івана Купала і Трійця 2024: ці свята збігаються цьогоріч
12:04
Юрій Бутусов: Факти та висновки з розслідування Бігус.Інфо щодо витоків у справі кураторів "Великого будівництва" Голика, Біркадзе та співробітників НАБУ Углави і Полюги
10:55
Костянтин Корсун: Чому Тік-Ток – це дійсно небезпечно

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]