США звинуватили держЗМІ Росії у роботі на спецслужби і ввели нові санкції

|
Версия для печатиВерсия для печати

 Міністерство фінансів США запровадило санкції проти медіагрупи «Росія сьогодні» та її генерального директора пропагандиста Дмитра Кисельова. Відповідне повідомлення опубліковано на офіційному сайті відомства.

 

Введення обмежень Мінфін США обґрунтував активною діяльністю російських медіаструктур з дезінформації та маніпулювання громадською думкою в інших країнах, а також втручанням у внутрішньополітичні процеси інших держав.

Управління контролю за іноземними активами американського Мінфіну наказало завершити всі фінансові операції з медіагрупою «Росія сьогодні» до 13 листопада. Обмежувальні заходи також введено проти юрособи RT АНО «ТВ-Новини», некомерційної організації «Євразія» та її директора Неллі Парутенко.

Фінансове відомство також оновило генеральну ліцензію, яка дозволяє «певні операції, які зазвичай пов'язані з отриманням або передачею телекомунікацій за участю Російської Федерації та необхідні для них». Оновлений документ виключає угоди у цій сфері з «Росією сьогодні» та «ТВ-Новини».

Держсекретар США Ентоні Блінкен, у свою чергу, назвав внесені до списку санкцій фізичні та юридичні особи «частиною російської військової машини». Також він повідомив, що Сполучені Штати, Британія та Канада запускають спільну «дипломатичну кампанію» для боротьби з загрозою, яка походить від телеканалу RT та інших російських медіаресурсів.

За словами держсекретаря, в останні місяці Держдепартамент, Міністерство юстиції, Мінфін США та ФБР доклали спільних зусиль для протидії російському втручанню у вибори. У результаті було встановлено, що структури Росії сьогодні, включаючи телеканал RT, не просто ретранслюють кремлівську пропаганду, а й беруть участь у таємних операціях російської розвідки.

«Завдяки новій інформації, яка багато в чому виходить від співробітників RT, ми знаємо, що RT має кіберможливості і задіяна у прихованих інформаційних операціях, операціях впливу, а також у військових закупівлях. У рамках розширених можливостей RT російська держава впровадила всередину RT підрозділ із можливостями для кібероперацій та зв'язками з російською розвідкою», — сказав він.

Крім того, держсекретар звинуватив Росію у багаторічних спробах надати за допомогою пропагандистських ЗМІ вплив на політику в Молдові, зокрема на президентські вибори, які відбудуться у жовтні.

«Аргумент»


Читайте також: 


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]