Суд відправив Дубінського під домашній арешт із браслетом на нозі

|
Версия для печатиВерсия для печати

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного браслета нардепу Олександру Дубінському, якого підозрюють в організації незаконної переправи через кордон свого брата.

Про це повідомляють Суспільне та сам Дубінський у соцмережах.

"Суспільне" повідомляє, що суд частково задовольнив прохання прокурора. Той просив для підозрюваного цілодобовий домашній арешт, обґрунтовуючи запит тим, що Дубінський під час слідства може виїхати за кордон, адже нардепів не мобілізують. Крім того, Дубінський може впливати на свідків.

Натомість, за словами самого нардепа, прокурори також вимагали від Печерського суду заборонити йому трансляції на Youtube та написання текстів у Telegram.

Дубінському потрібно буде здати правоохоронцям на зберігання свій закордонний паспорт й інші документи для виїзду за кордон, а також утриматися від спілкування з людьми, дотичними до слідства. Відлучатися можна буде лише до медиків та в укриття під час повітряних тривог.

Нардеп, за словами прокурора, підозрюється в тому, що він змовився з головою ГО "Медіаоборона" Оберенчуком та організував незаконну переправу через кордон, щоб допомогти виїхати своєму рідному братові, який має прізвище Базюк.

Той, як стверджує прокурор, хотів працевлаштуватися за кордоном. Крім того, Дубінський хотів перегнати автомобіль із Кишинева (Молдова) до Відня (Австрія). Брата зареєстрували в системі "Шлях" як водія-волонтера, який перевозить гуманітарку. Базюк виїхав 22 липня.

Водночас Дубінський вважає, що справа проти нього – спроба припинити критику влади в умовах війни.

Нагадаємо: 1 листопада стало відомо, що правоохоронці проводять сім одночасних обшуків за місцем проживання народного депутата, у приміщенні громадської організації, її керівника і засновників, а також в інших осіб, які брали участь в організації незаконного перетину.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]