"Священників вистачить": митрополит Епіфаній про громади Житомирщини, які перейшли в ПЦУ без настоятелів

|
Версия для печатиВерсия для печати

На Житомирщині з початку повномасштабної війни Росії з Україною близько 70 релігійних громад УПЦ (МП) перейшли до ПЦУ. Частина з них перейшли без священників. Під час перебування у Брусилівській громаді митрополит Епіфаній сказав, що священників ПЦУ для таких громад вистачить.

За його словами, наразі церква готує нових священників у дев’яти навчальних закладах, передає “Суспільне”.

“Є багато громад, які долучаються до помісної церкви без священнослужителів, не підтримуючи рішення громади, але ми знаходимо священників. У нас є дев’ять навчальних закладів. Тому ми ведемо підготовку, залучаємо молодь, абітурієнтів для навчання в духовних семінаріях”, – каже митрополит.

Щодо активності переходів, то це зі слів Епіфанія, залежить від громадськості.

“По-різному відбувається в різних районах і Житомирської області, і по всій Україні. В деяких районах більше, де громадськість більш активна, де парафіяни громад теж більш активні – вони проводять збори і долучаються. Але це питання часу. Це незворотній процес. Відбуваються переходи, але ця хвиля йде із заходу країни до центру і завершиться на сході”, – прокоментував Митрополит Епіфаній.

Від 24 лютого 2022 року на Житомирщині з Української православної церкви (МП) до Православної церкви України перейшли близько 70 релігійних громад.


На цю тему:
 

Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]