Тепер за перевіркою МСЕК чоловіків 25-60 років стежить СБУ

|
Версия для печатиВерсия для печати

Головна лікарка та головна експертка Київського міського центру медико-соціальної експертизи Руслана Павловська розповіла про нововведення у роботі медико-соціальних експертних комісій, одними з завдань яких є встановлення інвалідності.

"Після скандалу по МСЕК у Хмельницьку «у п'ятницю нас зібрав міністр і перед всіма головними лікарями і директорами департаменту сказав, що з 14 жовтня чоловіків віком 25-60 років повинні оглядати центральні МСЕКи регіону, а у нас це називається центральна МСЕК міста Києва", — розповідає Павловська ZN.ua.

За її словами, людей з ознаками інвалідності 25-60 років з 14 жовтня оглядають у центральній МСЕК. 

Є ще посилений контроль за роботою комісій. На центральних, яких у Києві дві, сидять представники СБУ, вони є й на огляді хворих чоловіків 25-60 років, контролюють.

А людей, яких центральні комісії перевіряли раніше, розподілили серед інших, первинних комісій. Таких у Києві зараз 13.  

Вона запевняє, що немає значення, на який саме огляд у який район поїдуть інші пацієнти на комісію, адже відрізняється лише адреса, куди вони повинні прибути.

"Ми попросили тиждень передишки, щоб нам не несли [нові] документи. Хворих ми як оглядали, так і оглядаємо", — розповідає Павловська, запевняючи, що лікарі не отримували жодних розпоряджень (не)дивитися якийсь контингент для встановлення групи інвалідності від міністра, Кабміну чи будь-кого іншого.

Мовляв, МСЕКи у столиці взяли тиждень паузи, аби розібратися з документами, які вже принесли громадяни: "Чимало людей протягом всього життя жили з фактичною інвалідністю, наприклад, сліпе око, і ніколи не планували йти на МСЕК, хоча фактично мали інвалідність. А зараз всі люди з інвалідністю хочуть оформити документи, пройти МСЕК і оформити статус юридично. Через це черги. Адже кількість лікарів не збільшилась на відміну від потоку людей, які до нас направлені".

МОЗ уже опрацював майже 19 тисяч підозрілих справ МСЕК спільно з правоохоронними органами, щоб “ліквідувати будь-які можливі корупційні моменти”.

СБУ оголосила офіційне попередження керівникам МСЕКів Рівненщини. Це стало реакцією на викриття "масштабної схеми ухилення від мобілізації за участю посадовців МСЕКів, про яку нещодавно повідомили правоохоронці", пояснили в ОВА.

Тим часом Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою очільниці Хмельницького обласного центру медико-соціальної експертизи Тетяні Крупі, яку підозрюють у незаконному збагаченні (ст. 368-5 КК України).

5 жовтня Крупу затримали та повідомили їй про підозру у незаконному збагачені. Напередодні під час слідчих дій вона викинула через вікно пів мільйона доларів. Під час обшуків у неї та її родичів знайшли лише готівкою майже 6 мільйонів доларів США у різних валютах. Тільки у робочому кабінеті знайшли 100 тис. доларів США, а також низку підроблених медичних документів, списки "ухилянтів" із прізвищами та фіктивними діагнозами.

У робочому кабінеті Крупи знайшли списки, в яких зазначені прізвища та фіктивні діагнози. ДБР вивчає ці списки.

Фото: Київська міська прокуратура

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

18:07
Українці за те, щоб єдину Православну Церкву очолив Епіфаній (ОПИТУВАННЯ)
17:15
Leo Beauty Club анонсує співпрацю з beauty-амбасадором Романом Кравцем aka Beauty Jocker (ТГ-канал «Джокер»)
16:13
Шантажиста та власника ТГ «Джокер» Романа Кравця спіймали на тиражуванні чергового фейку
16:01
Тепер за перевіркою МСЕК чоловіків 25-60 років стежить СБУ
14:02
Кафедральний собор ПЦУ у Черкасах звільнено від провокаторів рпц-фсб, там вже моляться українською мовою
13:16
Зеленський представив План перемоги на засіданні Ради ЄС
13:13
Президент підписав закон про реформу корумпованої митниці
12:02
Так званий "азербайджанський газ" це повернення рф на ринок ЄС
10:08
Коли слабка влада та бездіяльні "правоохоронці": сектанти рпц захопили Свято-Михайлівський кафедральний собор у Черкасах та влаштували там безлад
08:00
ЗСУ відбили позиції у районі Липців на Харківщині, але ворог просунувся біля 4 населених пунктів на Донеччині

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]