У Рівному затримали організаторів масштабної схеми ухилення від мобілізації через МСЕК

|
Версия для печатиВерсия для печати

Правоохоронці викрили у Рівному масштабну схему ухилення від мобілізації через МСЕК, яку організували керівниця агентства нерухомості та медпрацівники. За 15-20 тисяч доларів фігуранти фальсифікували медичні документи, що дозволяло військовозобов’язаним чоловікам отримувати звільнення від військової служби.

Про це повідомляють Офіс генерального прокурораСлужба безпеки України.

За даними слідства, масштабну незаконну схему організувала керівниця місцевого агентства нерухомості разом із двома співробітницями, які залучили до діяльності 26 медпрацівників. Серед них були посадовці медико-соціальних експертних комісій обласного центру.

За грошову винагороду, учасники схеми підробляли для військовозобов’язаних чоловіків документи, в яких йшлося про наявність серйозних захворювань серця чи нервової системи. Вартість таких "послуг" коливалася від 15 до 20 тисяч доларів за одного клієнта.

Для реалізації злочинного плану фігуранти повністю фальсифікували медичні історії ухилянтів, зокрема щодо їхнього стаціонарного лікування. На основі цих підроблених документів лікарсько-консультативні та медико-соціальні комісії видавали висновки про непридатність "пацієнтів" до військової служби. Потенційних клієнтів знаходили через напрацьовані контакти агентства нерухомості, а отримані кошти розподіляли між учасниками злочинної групи.

Під час отримання 16 700 доларів від чергового "клієнта" правоохоронці затримали трьох організаторів схеми. У ході майже 50 обшуків у підозрюваних та медпрацівників Рівного вилучили медичну документацію та грошові кошти на суму 14,5 млн грн у різних валютах.

Підозрюваним обрано запобіжні заходи: двоє з них перебуватимуть під вартою з можливістю внесення застави, а третю підозрювану взято під домашній арешт. Слідство триває, встановлюються всі причетні до злочину особи та їхні клієнти.

 

ФОТО: РІВНЕНСЬКА ОБЛАСНА ПРОКУРАТУРА

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

16:57
Заброньовані від мобілізації співробітники ДБР героїчно затримали військового Гнезділова, який публічно пішов у СЗЧ на знак протесту після 5 років на фронті
14:20
Це і є рівень "слуги народу": законопроєкт про підвищення податків протирічить Конституції – юридичне управління Ради
13:50
У Рівному затримали організаторів масштабної схеми ухилення від мобілізації через МСЕК
12:06
Депутатка Хмельницької міськради від ЄС викрита на незаконному збагаченні на $1,5 млн
11:58
Рада звільнила від мобілізації 18-25 річних
10:02
Влада імітує відбудову зруйнованих сел і міст, тхне корупцією
08:12
Помста за правду: Офіс Президента блокує розміщення реклами в "Українській правді" - Севгіль Мусаєва
20:00
У середу в Україні мінлива хмарність, дощі в Карпатах
19:29
Генпрокурор нарешті звільнив свого корумпованого ексзаступника Вербицького з прокуратури
18:03
Тотальна безкарність: жоден з пійманих на корупції працівників МСЕК не сів за грати - правоохоронці імітують роботу

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]