Тетяна Ніколаєнко: Чому оказія з телефоном Князєва дуже погана історія для САП

|
Версия для печатиВерсия для печати

Найменше мені б хотілось писати цей пост і я знаю, що я слідом вислухаю. Але.

Історія затримання Князєва - найбільший успіх НАБУ цього року. І головний його здобуток навіть не сейф з грішми, а телефон колишнього голови Верховного Суду.

Вже зараз зрозуміло, що в ньому достатньо цікавого, щоб цей кейс став аналогом справи Свинарчуків для Порошенка. Розуміючи всі ризики, НАБУ вирішило ламати телефон у Польщі, щоб зберегти всі дані.

Запит на міжнародну допомогу підписав прокурор Олександр Омельченко.

Телефон успішно відкрили. Він знову в НАБУ. Але наприкінці липня генпрокурор Костін підписує наказ, яким скорочує посаду Омельченка.

Ні разу не паливно? Просто це не найгірше. Це скорочення посади стається після сварки Омельченка і керівника САП Клименка. У САП "картонні стіни" - її чуло багато людей. Вона стосувалась телефону Князєва. І як написав Омельченко у скарзі на раду прокурорів, Клименко йому кинув, що в САП він працювати не буде.

Сам голова САП таку версію заперечує. Але в цій історії є інший нюанс. В матеріалах НСРД значиться, що заступника керівника САП Синюка в березні познайомили з поплічником Князєва адвокатом Горецьким. Вони зідзвонювались і зустрічались в ресторані. Горецький просив подивитись для них справу по ОПЗ.

Знайомство з Синюком Горецький також обговорював у розмові з іншим фігурантом кримінального провадження Олександром Глімбовським, він же тесть Романа Насірова.

Історія не просто погана. Вона дуже погана.

Керівництво САП опиняється під підозрою через контакти Синюка. До речі, Горецького чомусь єдиного вчасно не затримали і він встиг вичистити свій телефон.

САП знову опиняється на межі конфлікту з НАБУ, бо Криворос і Гізо не були в курсі, що прокурора фактично підвели під звільнення. Їм показали лише збільшення штатки на 7 прокурорів.

Ну і альянс з Костіним - ну таке собі.

P.S. І давайте не будемо про неефективного прокурора. Вони в кінці року проходять оцінку. І Клименко поставив Омельченку найвищу оцінку і виплатив премію. Прокурори не дістались у спадок від Холодницького. Вони обрались на конкурсі.

Джерело: блог автора у виданні Цензор.НЕТ

На фото: керівництво НАБУ і САП

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]