Тетяна Ніколаєнко: Як довго поплічник зрадника Богуслаєва ще сидітиме в комітеті нацбезпеки Ради?

|
Версия для печатиВерсия для печати

Кілька тижнів тому Сергія Льовочкіна нарешті виключили з комітету нацбезпеки. Багато кого тоді обурило, як взагалі колишній регіонал, депутат ОПЗЖ так довго міг лишатись в комітеті. Зауваження слушне, але Льовочкін один з двох депутатів-членів комітету не брав допуск до держтаємниці (друга була Ірина Верещук), а значить на всіх закритих засіданнях не був присутнім. Але там є і інші персонажі, чия присутність викликає великі запитання.

Про це пише у своєму блозі Тетяна Ніколаєнко, журналістка видання Цензор.НЕТ.

Ні, мова не про Мар’яну Безуглу, яку хотів з комітету вигнати Федір Веніславський за самостійне редагування законопроєкту 4210 (це той, що тепер більше відомий як проєкт про затикання рота командирам, але він зовсім не про це). По суті особистий конфлікт двох "Слуг" спущений на гальмах, бо депутати інших фракцій в комітеті вирішили не підтримувати Веніславського, щоб потім за прецедентом Безуглої не повикидали інших депутатів.

Але якщо виключення Безуглої якось проговорювалась публічно, то є тема про яку всі забули. Це присутність у комітеті Геннадія Касая, який пов'язаний з Богуслаєвим і чий брат фігурує на записах правоохоронців, які були оприлюднені "Схемами".

Нагадаю. Наприкінці жовтня 2022 СБУ затримала президента "Мотор Січі" В'ячеслава Богуслаєва. Йому інкримінували державну зраду та фінансування терористів. Виявилось, що колишній депутат вже під час війни спокійно літав у Москву, вирішував там свої питання та торгував двигунами для російських гвинтокрилів.

Місяць тому СБУ повідомило про нові епізоди по фінансуванню Сніжнянського машинобудівного заводу на Луганщині, який з 2014 знаходиться під контролем російських окупантів.

Тиждень тому СБУ повідомило, що Богуслаєв навмисно заблокував у квітні минулого року продаж ГУР МО гелікоптера МІ-2 для виконання бойових завдань на фронті.

Українським військам гвинтокрили Богуслаєв не давав, а от росіянам навіть дуже.

На записах "Схем" є фрагмент розмови Богуслаєва з Павлом Касаєм, директором з маркетингу та торгівлі "Мотор Січі" та керівником дочірньої компанії цієї корпорації "Вертольоти МСБ", братом члена комітету нацбезпеки Геннадія Касая.

Розмова Касая та Богуслаєва датована 27 липня 2022 року.

– Сьогодні завезти і відвантажити "девʼятку" – теж проблема? – запитав Богуслаєв в Касая.

– Поки ні, але буде проблема,– відповів Касай.

– Ну, в нас просять нові "девʼятки", ми нічого не відповідаємо.

– Так, тому що, Вʼячеславе Саничу, туди боязко, так, як вони просять. Ось зараз прийшов до нас лист по цій "девʼятці", яку знайшли на збитому гелікоптері. Дайте все: контракт, кому відвантажували, коли відвантажували. За ними зараз ходять, за "девʼятками". Їх же знайшли в гелікоптері. Тільки через це їх не даємо.

"Девʼятка" – це неофіційна назва моделі українського двигунаАІ-9, встановленого на ударному російському гелікоптері Ка-52. Її виявили на збитому російському гвинтокрилі.

Зараз по всім цим епізодам проходять допити та обшуки, а брат фігуранта справи продовжує сидіти в комітеті нацбезпеки.

Касай був обраний депутатом Верховної Ради від партії "Слуга Народу" за виборчим округом №74 (Запорізька область) як безпартійний.

На момент виборів Касай працював гендиректором спорткомплексу ПАТ "Мотор Січ" – підприємства, президентом і генеральним конструктором якого був Богуслаєв. Після цього радники Богуслаєва стали помічниками Геннадія Касаяу Верховній Раді.

Зокрема, за даними руху "Чесно" на платних засадах допомагала лише Олена Афанасьєва. Вона ж була оплачуваною помічницею-консультанткою нардепа Богуслаєва чотири скликання поспіль, починаючи з 2006 року.

Крім Афанасьєвої, Геннадій Касай на 11 жовтня мав ще шістьох помічників, але на громадських засадах, тобто безоплатних. Серед них також Наталія Ульяненко, яка була радницею Богуслаєва в ПАТ "Мотор Січ".

Також помічниками народного обранця стали його колеги з професійної сфери. Наприклад, Дмитро Карпущенко працює керівником запорізької гандбольної команди "Мотор", що належить ПАТ "Мотор Січ".

Свого часу автор сфотографувала на столі Касая під час комітету нацбезпеки лист від Мотор січі, де його просять взяти радниками представників підприємства, того самого, яке роками чинило державну зраду.

Шість нардепів "Слуги народу" (Арсеній Пушкаренко, Юлія Яцик, Максим Пашковський, Євген Шевченко, Артем Кунаєв, Геннадій Касай) приймали участь в мітингу на захист Богуслаєва у 2021 році, коли СБУ зірвало збори акціонерів Мотор-січі.

В запорізьких пабліках вже виплила інформація, що Касай фігурує на записах СБУ в справі Мотор січі, що там є фрагменти, де він узгоджує голосування з Богуслаєвим, але попри це він лишається членом комітету з нацбезпеки, з допуском до державної таємниці.

В країні, де другий рік іде повномасштабна війна, хтось вважає за можливе ризикувати державною таємницею. Заради чого?

На фото угорі: двоє поплічників, двоє виродків - нардеп Генадій Касай (ліворуч) і В'ячеслав Богуслаєв. Фото з відкритих джерел

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Новини

20:00
У середу дощитиме лише у Карпатах, вдень до +23-28°С
18:42
Корабель і літак – 5 днів, танк – 4: Уряд затвердив додаткові відпустки за знищену техніку ворога
16:10
Голова Одеської ОВА Олег Кіпер:: "Від цієї радості мені одні збитки..."
14:04
За два роки бібліотеки України списали понад 26 млн російських книжок
13:18
ЄС схвалив використання доходів від заморожених активів рф
12:23
НАБУ з СБУ обшукують Державну судову адміністрацію
12:01
Брехні стане менше: Суспільне розпочало власне мовлення на телемарафоні "Єдині новини"
11:22
Роботодавці зобов’язані вручати повістки, організовувати прибуття працівників до ТЦК та інформувати про тих, хто відмовився від їх отримання чи звільнився - Кабмін
10:15
Politico: ЄС прагне почати переговори з Україною про вступ у червні
10:02
Ціна президентства Зеленського: система державного управління практично не працює

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]