Трамп, залишаючи посаду, «прихопив» з собою близько 300 секретних документів

|
Версия для печатиВерсия для печати

При обшуках в колишнього президента США Дональда Трампа, зокрема в його резиденції у Флориді, було вилучено близько 300 секретних документів.

Про це повідомляє The New York Times (NYT,) із посиланням на джерела.

"Загалом уряд знайшов у Трампа понад 300 документів із грифом "таємно". (...) Першу партію документів виявили в січні, ще одну партію представили помічники Трампа міністерству юстиції в червні, і цього місяця ФБР вилучило деякі матеріали", – йдеться в матеріалі.

Джерела уточнюють, що така кількість таємних документів, "викликала серйозне занепокоєння у міністерстві юстиції та допомогла розпочати кримінальне розслідування, яке цього місяця привело агентів ФБР до обшуку в Мар-а-Лаго". У результаті цього обшуку агенти вивезли 26 ящиків, у яких було 11 наборів матеріалів із позначкою "таємно". Один такий комплект мав гриф "надсекретна інформація".

У матеріалі видання не уточнюється зміст виявлених секретних документів. Проте наголошується, що 15 коробок із документами, які колишній президент США передав до архіву в січні, включали матеріали з ЦРУ, Агентства національної безпеки та ФБР.

NYT наголошує, що "змушує задуматися той факт, що така велика кількість важливих секретних документів залишалася в Мар-а-Лаго протягом кількох місяців, навіть попри те, що мін'юст вимагав повернути всі матеріали, які мали залишатися на зберіганні в адміністрації після того, як Трамп залишив посаду".

Газета повідомляє, що мін'юст США продовжує розслідування. 

Раніше повідомлялося, що обшук маєтку Трампа Мар-а-Лаго у Флориді, ймовірно, пов'язаний із розслідуванням незаконного привласнення експрезидентом документів Білого дому, які він нібито зберігав у маєтку після звільнення з посади президента. З ордера на обшук випливало, що ФБР здійснює розслідування щодо можливого порушення колишнім главою держави закону про шпигунство, повідомляли американські ЗМІ.

«Аргумент



Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністерство оборони закликало громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях.

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]