Туреччина підготувала "скандинавське досьє" з вимогами щодо включення до НАТО Фінляндії та Швеції

|
Версия для печатиВерсия для печати

Анкара висунула п'ять основних умов, за яких вона готова переглянути свою позицію щодо вступу до НАТО Фінляндії та Швеції. Вони викладені у «скандинавському досьє».

Про це псьогодні овідомила газета Turkiye.

П'ять вимог Туреччини із «скандинавського досьє»:

- екстрадиція членів Робочої партії Курдистану (РПК) та Терористичної організації фетхуллахістів (ФЕТО), які визнані у Туреччині терористичними;

- визнання терористичними Сирійських сил національної самооборони, яких Анкара вважає афілійованими з РПК;

- припинення підтримки представників ФЕТО, яку турецька влада звинувачує у причетності до підготовки військового перевороту у 2016 році;

- закриття всіх організацій, пов'язаних із структурами, які в Туреччині вважають терористичними;

- надання відповідних гарантій.

«Скандинавське досьє» планують представити шведським та фінським дипломатам, які прибудуть до Анкари 23 травня. Як повідомляє видання, їх ухвалить заступник міністра закордонних справ Туреччини Седат Онал.

«Вони мають брати до уваги наші вимоги. В рамках цього процесу, можливо, вони відвідають Туреччину кілька разів», пише Turkiye з посиланням на дипломатичні джерела.

За їхніми словами, жодних поступок за п'ятьма пунктами вище зроблено не буде. Якщо ж вимоги будуть виконані, Анкара готова переглянути свою протестну позицію щодо вступу двох скандинавських країн до Північноатлантичного альянсу.

Схожі умови Туреччини раніше описало агентство Bloomberg. Крім боротьби з тероризмом, за версією видання, Анкара хоче, щоб її включили до програми постачання винищувачів F-35, від участі в якій Туреччина була відсторонена після покупки в Росії зенітних ракетних комплексів С-400. За даними Bloomberg, Анкара хоче, щоб США зняли всі санкції через придбані С-400.

Туреччина, за даними ЗМІ, заблокувала початок переговорів у НАТО щодо вступу Фінляндії та Швеції до альянсу 18 травня. Цього ж дня посли Швеції та Фінляндії Аксель Вернхофф та Клаус Корхонен передали генсеку НАТО Єнсу Столтенбергу офіційні заявки на вступ країн до блоку.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]