Туреччина веде переговори про закупівлю українського зерна зі знижкою не менш як 25%

|
Версия для печатиВерсия для печати

Анкара планує закупити українське зерно зі знижкою не менш як 25%. Наразі тривають переговори між Туреччиною, Україною та росією щодо відкриття «зелених коридорів» для експорту зерна через море.

Про це 7 червня заявив міністр сільського та лісового господарства Туреччини Вахіт Кірішчі на зустрічі з журналістами, цитує турецьке видання Milliyet.

За словами посадовця, представники України, росії, Туреччини та ООН зберуться на зустріч найближчими днями і обговорять розблокування українських морських портів для експорту зерна.

Вахіт Кірішчі заявив, що між Києвом та Анкарою є домовленість щодо закупівлі Туреччиною зерна зі знижкою не менш як 25%. Водночас переговори з українською стороною ще тривають. 

«Але у них [в української сторони] є дилема щодо безпеки та експорту продукції. Вони хочуть, щоб Туреччина була як арбітр у цьому процесі. І росія, і Україна довіряють нам», — заявив Кірішчі.

Раніше ООН закликала володимира путіна розблокувати українські порти через загрозу глобального голоду. Голова Всесвітньої продовольчої програми ООН (WFP) Девід Бізлі заявив, що зернові силоси України переповнені, водночас 44 мільйони людей у ​​всьому можуть зіткнуться з голодом. 

6 червня Володимир Зеленський заявив, що наразі формат безпекових гарантій для розблокування портів шукає Туреччина. Вона, за його словами, може стати посередницею в цьому процесі.

Глава держави вважає, що найкращими гарантіями для розмінування українських портів стане надання партнерами необхідної Україні зброї та розміщення її в регіоні.

«Аргумент»


На цю тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]