У БЕБ продовжують не помічати фінансування країни-терориста з боку компанії Brocard

|
Версия для печатиВерсия для печати

У БЕБ заявили, що кримінальне провадження у справі про ухилення мережею магазинів Brocard від сплати податків на 51 млн грн вже направлено до суду. А фінансування комапнією країни-терориста «немає».

Про це в інтерв'ю NV Бізнес заявив Голова Бюро економічної безпеки Вадим Мельник

« Вони ухилилися від сплати податків на суму 51 млн. грн. Ми довели їхню провину, зараз кримінальне провадження вже направлено до суду», - розповів він. Додавши, що зазначені 51 млн. грн. вже в бюджеті, оскільки в компанії «відшкодували цю суму».

«Це робочі місця, це податки до бюджету. Перевірили – так, немає фінансування країни-терориста. Але активи досі перебувають під арештом, їх не можна відчужувати», - наполягає глава БЕБ.

Мельник також додав, що компанія почала платити кошти на підтримку ЗСУ та «вже заплатили 10 млн». За словами Мельника, компанія заявила, що перераховуватиме кошти на ЗСУ певними сумами поетапно. Водночас він зізнався, що куди саме компанія нібито перераховує кошти на ЗСУ йому невідомо.

У вересні 2022 року суд заарештував банківські рахунки та продукцію мережі парфумерних магазинів Brocard через підозри ухилення про сплату податків.

На початку червня Асоціація рітейлерів України повідомила, що французький холдинг Philippe Benacin придбав 100% власності у двох провідних українських компаніях , що працюють у косметично-парфумерній сфері: ТОВ Брокард-Україна та ТОВ Егзагон.

У повідомленні наголошувалося, що угода була завершена ще 23 травня 2022 року, про що і поінформовано Антимонопольний комітет України АМКУ.

Пізніше стало відомо, що Антимонопольний комітет не дозволяв проводити цю угоду.

Пізніше стало відомо, що Подільський районний суд Києва 18 травня наклав арешт на 100% корпоративних прав ТОВ Брокард-Україна.

З перевіреної інформації в ЗМІ відомо, що холдинг BROCARD Group GmbH був заснований у Німеччині в 1991 році Давідом Тетруашвілі.

У 2007 засновник продав магазини Brocard холдингу “Алькор і Ко” росіянина Максима Клімова. В цей холдинг входила мережа магазинів “Л`Етуаль”. В Україні станом на початок повномасштабного вторгнення росії Brocard налічувала 100 точок у 26-ти містах і була мережею магазинів преміальної косметики й парфумерії.

Кінцевим бенефіціарним власником ТОВ “Брокард-Україна” була громадянка Росії Тетяна Володіна. Засновником вказаний кіпрський Indenon Holdings Limited. Тетяна Володіна — генеральний директор “Л’Етуаль”. Вона володіє незначною часткою статуного капіталу “Алькор і Ко” спільно з Володимиром Семендою та Олексієм Кокарєвим. Основний акціонер “Алькор і Ко” — кіпрська Letu Holdings Limited. Також Володіна є бенефіціаром кіпрської “Невіоко Холдингс Лімітед”, якій в Україні належить один з найбільших імпортерів косметики та парфумерії Hexagone. Партнерами Hexagone є Brocard, Watsons, Letu.ua.

«Аргумент»


 В тему:


Читайте «Аргумент» в Facebook и Twitter

Если вы заметили ошибку, выделите ее мышкой и нажмите Ctrl+Enter.

Система Orphus

Підписка на канал

Важливо

ЯК ВЕСТИ ПАРТИЗАНСЬКУ ВІЙНУ НА ТИМЧАСОВО ОКУПОВАНИХ ТЕРИТОРІЯХ

Міністр оборони Олексій Резніков закликав громадян вести партизанську боротьбу і спалювати тилові колони забезпечення з продовольством і боєприпасами на тимчасово окупованих російськими військами територіях. .

Як вести партизанську війну на тимчасово окупованих територіях

© 2011 «АРГУМЕНТ»
Републікація матеріалів: для інтернет-видань обов'язковим є пряме гіперпосилання, для друкованих видань – за запитом через електронну пошту.Посилання або гіперпосилання повинні бути розташовані при використанні тексту - на початку використовуваної інформації, при використанні графічної інформації - безпосередньо під об'єктом запозичення.. При републікації в електронних виданнях у кожному разі використання вставляти гіперпосилання на головну сторінку сайту argumentua.com та на сторінку розміщення відповідного матеріалу. За будь-якого використання матеріалів не допускається зміна оригінального тексту. Скорочення або перекомпонування частин матеріалу допускається, але тільки в тій мірі, якою це не призводить до спотворення його сенсу.
Редакція не несе відповідальності за достовірність рекламних оголошень, розміщених на сайті, а також за вміст веб-сайтів, на які дано гіперпосилання. 
Контакт:  [email protected]